Fantastisk lækkert madbrød, virkelig saftig krumme og sprød og lækker skorpe, hele vejen rundt.
Dejen er meget tynd, hvilket giver et lækkert saftigt brød der på ingen måde tørrer ud, – et brød der minder meget om foccacia.
Server det som tilbehør til grill, supper og salater, eller brug det til en lækker grillet sandwich.
Koldhævet madbrød med surdej
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 15 g
gær
- 4 1/2 dl
koldt vand
- 1 1/2 dl
surdej
- 450 g
hvedemel
- 3/4 dl
olivenolie
- 1 1/2 tsk
salt
-
Olie
-
Sprayfedt
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt surdej.
- Rør olivenolie og salt i og tilsæt melet lidt ad gangen.
- Rør dejen på røremaskine i 10-15 min., - dejen vil være meget flydende og du kan derfor ikke lave "gluten testen", - men sørg for at dejen er rørt nok.
- Hæld dejen i en skål smurt med rigeligt olienolie og stil den på køl natten over.
- Tænd ovnen på 225 grader, almindelig ovn, - gerne med damp. Har du ikke dampprogram kan du med fordel placere en lille skål med vand i bunden af ovnen, det giver samme effekt.
- Smør en foliebakke med rigeligt olivenolie og hæld dejen heri, og lad den stå ved stue temperatur i 1 - 1 1/2 time.
- Spray overfladen af brødet med sprayfedt, og bag brødet i 20-22 minutter til det er flot gyldent på toppen og har en kernetemperatur på ca. 98 grader.
- Vend straks brødet ud af formen og lad det hvile på en rist inden det skæres ud.