Opskrift på et fantastisk lækkert madbrød med surdej.
Denne portion giver til en stor foliebakke.
Køkken Gourministeriet
Samlet tid 12 timertimer
Author Dianna
Ingredienser
15g
gær
4 1/2dl
koldt vand
1 1/2dl
surdej
450g
hvedemel
3/4dl
olivenolie
1 1/2tsk
salt
Olie
Sprayfedt
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet og tilsæt surdej.
Rør olivenolie og salt i og tilsæt melet lidt ad gangen.
Rør dejen på røremaskine i 10-15 min., - dejen vil være meget flydende og du kan derfor ikke lave "gluten testen", - men sørg for at dejen er rørt nok.
Hæld dejen i en skål smurt med rigeligt olienolie og stil den på køl natten over.
Tænd ovnen på 225 grader, almindelig ovn, - gerne med damp. Har du ikke dampprogram kan du med fordel placere en lille skål med vand i bunden af ovnen, det giver samme effekt.
Smør en foliebakke med rigeligt olivenolie og hæld dejen heri, og lad den stå ved stue temperatur i 1 - 1 1/2 time.
Spray overfladen af brødet med sprayfedt, og bag brødet i 20-22 minutter til det er flot gyldent på toppen og har en kernetemperatur på ca. 98 grader.
Vend straks brødet ud af formen og lad det hvile på en rist inden det skæres ud.