Sesamboller - Opskrift på koldhævede sesamstykker uden surdej

Koldhævede sesamstykker

Hvad synes du?


Lækre koldhævede sesamboller, uden surdej, – super nemme at bage og så smager de vidunderligt.
5 enkelte ingredienser og et døgn på køl, så kan du servere de lækreste sprøde og seje sesamboller til morgenmad.
Bag dem gerne med damp, det tilfører masser af fugt til brødet.

Koldhævede sesamstykker

By Dianna Brinch
Tid: Min. 12 timer

Opskrift på lækre koldhævede sesamstykker.
Denne opskrift giver 10 boller.

Ingredienser

  • 12 g gær
  • 4 dl koldt vand
  • 525 g hvedemel, manitoba eller tipo 00
  • 10 g salt
  • Sesam
  • Evt. lidt olie

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i vandet.

2

Rør mel og salt i lidt ad gangen, og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-15 min. Bliv ved med at køre dejen til den samler sig, - den vil fortsat være flydende, men det er vigtigt at den har "samlet sig".

3

Stil dejen på køkkenbordet i en halv times tid i en lufttæt beholder, inden den ryger på køl natten over. Giv gerne beholderen en smule olie så dejen nemmere slipper.

4

Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå og vågne og hvile på køkkenbordet i ca. 1 time.

5

Hæld dejen ud på køkkenbordet, gerne drysset med lidt mel, og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.

6

Hak dejen ud i 10 stykker, og læg bollerne på et tæt lag af sesamfrø, inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og drysses med rigeligt sesam.

7

Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min.

8

Bag dem ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.

9

Lad dem køle af på plade eller rist.

Sesamboller - Opskrift på koldhævede sesamstykker uden surdej
Sesamboller – Opskrift på koldhævede sesamstykker uden surdej
Sesamboller - Opskrift på koldhævede sesamstykker uden surdej
Sesamboller – Opskrift på koldhævede sesamstykker uden surdej
Sesamboller - Opskrift på koldhævede sesamstykker uden surdej
Sesamboller – Opskrift på koldhævede sesamstykker uden surdej

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*