Koldhævede æltefri sesamboller - Nemme æltefri boller

Koldhævede æltefri sesamboller

Koldhævede æltefri sesamboller
Opskrift på nemme æltefri boller med sesam - rørt sammen uden røremaskine.
Denne opskrift giver 8-10 stk.
Koldhævede æltefri sesamboller - Nemme æltefri boller

Koldhævede sesamboller – æltefri og fulde af smag.
Er du også vild med duften af nybagt brød, men ikke fan af al besværet? Så vil du elske denne opskrift på æltefri koldhævede sesamboller.
Disse boller er ikke blot nemme at lave, de er også utroligt lækre med en skøn, sprød skorpe og en saftig og luftig krumme.
Perfekt til weekendens brunch eller som mellemmåltid. Og det bedste? Du rører dejen sammen direkte i hæveskålen, lader den hæve natten over, og voila – friskbagte boller næste morgen, uden æltning og besvær.
Disse boller kan nemt opvarmes, hvis du ønsker dem lune henover weekenden, og de er også fryseegnede, så du altid kan have nybagt brød ved hånden.
Følg denne simple opskrift og forkæl dig selv og dine kære med hjemmebag, der imponerer og forkæler.

Koldhævede æltefri sesamboller - Nemme æltefri boller

Koldhævede æltefri sesamboller

Opskrift på nemme æltefri boller med sesam – rørt sammen uden røremaskine.
Denne opskrift giver 8-10 stk.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Keyword: Koldhævede boller med sesam’, Æltefri boller, Æltefrit brød
Samlet tid: 14 timer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 12 g gær
  • 4 dl koldt vand
  • 2 spsk olie
  • 525 g hvedemel
  • 12 g salt
  • Sesam til toppen

Sådan gør du

Dag 1

  • Dejen røres sammen direkte i skålen den skal hæves i, – så sørg for den er stor nok så dejen kan hæve.
    Jeg rører dejen sammen i en condibøtte på 3 liter.
  • Opløs gæren i vandet, tilsæt olie, hvedemel og salt.
    Tilsæt evt. melet af et par omgange, – det gør det nemmere at røre sammen.
    Synes du dejen virker for fast, kan du tilsætte op til 1/2 dl ekstra vand – tilsæt lidt af gangen. De forskellige meltyper suger forskelligt.
  • Læg låg på, og lad dejen hæve en halv times tid på køkkenbordet, inden den kommer på køl natten over.

Dag 2

  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den få lidt temperatur imens ovnen varmes op. Lad gerne dejen blive i bøtten.
    *Brug gerne bagestål når du bager disse boller, – det giver et virkelig lækkert resultat. Bageståelt skal varmes med op i ovnen. 
    Alternativt kan du lade bagepladen varme med op i ovnen.
  • Dyp en spiseske i noget vand, og tag klatter af dejen op, og læg dem på et stykke bagepapir.
    *Du kan lade bollerne efterhæve i 20 minutters tid, under et klæde, hvis tiden er til det – dette er dog ikke et must.
  • Drys toppen med sesam, og bag de koldhævede sesamboller ved 230 grader, almindelig varme, i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne.
    Kernetemperatur skal være på 98 grader.
  • Lad bollerne køle let af på en rist inde de serveres.
  • Opbevar derefter bollerne i en tætlukket pose, – eller frys dem.
    Bollerne kan let opvarmes over weekenden. Giv dem 5-8 minutter ved 200 grader, evt. sprøjtet med en smule vand på toppen, – så er de som nybagte igen.

Kommentarer

  1. Hej
    Kan dejen holde flere dage i køleskabet og kan boller bages i en airfryer og hvis de kan hvilke grader og hvor lang tid vil du give dem?

    • Hej Tina

      Jeg har kun prøvet at lade den stå en enkelt dag, men tænker absolut godt den kan stå 2 dage 🙂

      Har ikke prøvet i airfryer, men prøv at google det, der må være en guideline i forhold til tid og grader 🙂

      Kh Dianna

      • 5 stars
        Hej Diane

        Mange tak for svar

        Dine boller smager virkelig godt – nem dej at lave.
        Varmede dem dagen efter i airfryer og sprøjtede lidt vand på dem så blev de ekstra sprøde

  2. Kan man bruge tørgær?

    • Hej Kiri

      Det kan du helt bestemt, men husk at mængden af gær samt fremgangsmåden er anderledes ved tørgær 🙂

      Dbh Dianna

  3. 5 stars
    Mega god, nem og lækker ❤️
    Nu har jeg prøvet 2 gange med succes. Jeg er vældig tilfreds, jeg plejer ikke lykkes særlig godt med boller, men de her…. MUMS… Største anbefaling herfra ❤️

  4. 5 stars
    Har lige prøvet de koldhævede boller hold da op fantastisk de er dælme gode

  5. Louise

    Bruger du tipo 00 mel eller almindelig hvedemel ?

5 from 12 votes (9 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)