Sesamboller - Opskrift på koldhævede sesamstykker uden surdej

Koldhævede sesamstykker

Lækre koldhævede sesamboller, uden surdej, – super nemme at bage og så smager de vidunderligt.
5 enkelte ingredienser og et døgn på køl, så kan du servere de lækreste sprøde og seje sesamboller til morgenmad.
Bag dem gerne med damp, det tilfører masser af fugt til brødet.

Sesamboller - Opskrift på koldhævede sesamstykker uden surdej

Koldhævede sesamstykker

Dianna
Opskrift på lækre koldhævede sesamstykker.
Denne opskrift giver 10 boller.
Ingen stemmer
Samlet tid 12 t

Ingredienser
  

  • 12 g gær

  • 4 dl koldt vand

  • 525 g hvedemel, manitoba eller tipo 00

  • 10 g salt

  • Sesam

  • Evt. lidt olie

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i vandet.
  • Rør mel og salt i lidt ad gangen, og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-15 min. Bliv ved med at køre dejen til den samler sig, - den vil fortsat være flydende, men det er vigtigt at den har "samlet sig".
  • Stil dejen på køkkenbordet i en halv times tid i en lufttæt beholder, inden den ryger på køl natten over. Giv gerne beholderen en smule olie så dejen nemmere slipper.
  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå og vågne og hvile på køkkenbordet i ca. 1 time.
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet, gerne drysset med lidt mel, og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
  • Hak dejen ud i 10 stykker, og læg bollerne på et tæt lag af sesamfrø, inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og drysses med rigeligt sesam.
  • Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min.
  • Bag dem ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.
  • Lad dem køle af på plade eller rist.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Sesamboller - Opskrift på koldhævede sesamstykker uden surdej
Sesamboller – Opskrift på koldhævede sesamstykker uden surdej
Sesamboller - Opskrift på koldhævede sesamstykker uden surdej
Sesamboller – Opskrift på koldhævede sesamstykker uden surdej
Sesamboller - Opskrift på koldhævede sesamstykker uden surdej
Sesamboller – Opskrift på koldhævede sesamstykker uden surdej

Kommentarer

  1. Trine Verner

    Kan man lave sesamstykkerne med surdej istedet for med gær
    Vh Trine

    • Hej Trine

      Tak for din besked
      Så skal du bruge opskriften der hedder “Koldhævede surdejsboller” Der er både en version med sesam og en lavet som skagenslapper, – virkelig lækre begge opskrifter
      Dog bruger jeg altid lidt gær i mine, da jeg “kun” har en Biga (tynd surdej), – har du en fin aktiv surdej tænker jeg godt du kan undlade gæren

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Farmor

    Uhm….de skal da vist prøves Vil dog lige spørge, om man ikke kan udskifte noget af melet med en lidt grovere meltype!

    • Hej Farmor

      Åhh hvor lyder det godt
      Det tænker jeg sagtens du kan, – jeg skifter selv ofte noget af melet ud med f.eks. grahamsmel. Har ikke prøvet i denne opskrift, – men tror sagtens du kan udskifte en 150-200g og stadig få nogle lækre luftige boller
      Husk blot, at når man tilsætter anden mel end hvedemel, så kan dejen godt blive rørt for meget så gluten ødelægges. Så der skal du holde lidt mere øje, – og slukke så snart dejen har samlet sig

      Rigtig god fornøjelse ❄️

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Kan man putte mere gær i og lad det hæve lidt kortere tid? 🙂

Skriv et svar til Trine Verner Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*