Koldhævede müsliboller - Den bedste opskrift på mysliboller med surdej

Koldhævede müsliboller med surdej

Koldhævede müsliboller med surdej
Opskrift på lækre koldhævede müsliboller med surdej.
Denne opskrift giver 12 boller.
Koldhævede müsliboller - Den bedste opskrift på mysliboller med surdej

Lækre koldhævede müsliboller fyldt med nødder, kerner og rosiner.
De her skønne müsliboller smager simpelthen så dejligt, de har en lækker sej krumme, er dejlig bløde og friske og med et godt knas fra de forskellige nødder og kerner.
Skulle der være nødder man ikke bryder sig om kan de sagtens erstattes af andre nødder eller kerner, ligesom rosiner kan udskiftes med tørrede tranebær.
De passer perfekt til morgenbordet og er dejlig mættende.

Koldhævede müsliboller - Den bedste opskrift på mysliboller med surdej

Koldhævede müsliboller med surdej

Opskrift på lækre koldhævede müsliboller med surdej.
Denne opskrift giver 12 boller.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 4 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød, Morgenmad
Køkken: Dansk
Nøgleord: Boller, Brød, Koldhævede boller, Koldhævet
Samlet tid: 12 timer
Ændre antal12 stk
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 10 g

    gær

  • 4 1/2 dl

    koldt vand

  • 2 1/2 dl

    tynd surdej, biga

  • 80 g hasselnødder, grofthakket
  • 50 g valnødder, grofthakket
  • 50 g

    græskarkerner

  • 60 g

    rosiner

  • 550 g

    hvedemel

  • 10 g

    salt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt surdej, nødder, kerner og rosiner.
  • Rør mel og salt i lidt ad gangen, og kør dejen på maskine til den slipper kanterne – ca. 8-10 minutter.
  • Stil dejen på køl natten over i en lufttæt beholder, smør evt. beholderen med en smule olie.
  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den få lidt temperatur imens ovnen varmes op.
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
  • Hak bollerne ud i cirka 12 stykker, og lad dem evt. efterhæve i ca. 20 minutter.
  • Bag dem i en forvarmet ovn ved 230 grader, almindeligvarme, i ca. 18 minutter – til de er blevet flotte gyldne, og har en kerne temperatur på 98 grader.
  • Lad dem køle af inden de pakkes i en pose.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Energi (KJ/kcal) : 277 kcal
Protein (g) : 8g
Fedt (g) : 9g
Kulhydrat (g) : 41 g
Mættede fedtsyrer : 1 g
Sukkerarter : 1 g
Salt : 328 mg

Koldhævede müsliboller - Den bedste opskrift på mysliboller med surdej
Koldhævede müsliboller, – perfekt til morgenbordet eller som mellemmåltid.
Koldhævede müsliboller - Den bedste opskrift på mysliboller med surdej
Koldhævede müsliboller – Den bedste opskrift på mysliboller med surdej.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)