Træd ind i en verden, hvor hverdagsmad bliver til et gourmetmåltid, med denne lækre opskrift på tortellini med laks i cremet flødesauce.
Hovedrollen spilles af den cremede sauce – en skøn blanding af fløde, parmesan, og frisk spinat, der sammen skaber et lækkert flødebad for de fyldte tortellini. Den lette krydring med muskatnød og hvidløg tilfører saucen en skøn dybde, der går perfekt med den gyldne, pandestegte laks.
En ret der beviser, at man ikke behøver at være en knag i et køkken, for at skabe et velsmagende måltid. Med lækre ingredienser, der taler for sig selv, og en tilberedningsproces, der er overraskende simpel, bringer denne tortellini med laks, luksus – og ekstraordinær smag ind i hverdagen.
Den er ideel til de dage, hvor du ønsker at løfte middagen til noget ganske særligt, uden at det kræver timer i køkkenet.
Uanset om du søger at imponere gæster, forkæle familien, eller simpelthen nyde et øjeblik af kulinarisk selvforkælelse, så er Tortellini med flødesauce og laks det perfekte valg.
Tortellini med flødesauce og laks
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 25 g smør
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 1 dl hvidvin – eller bouillon*
- 2 1/2 dl fløde
- 100 g parmesan, fintrevet
- 1/2 tsk revet muskatnød – måske ligt mere
- 70 g frisk spinat
- 500 g tortellini – jeg bruger ricotta/spinat
- 4 stykker laks
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
Sådan gør du
- Fjern evt. ben fra laksefileterne, og krydr med salt og peber.
- Smelt smørret på en pande med en smule olie, og steg løg og hvidløg et par minutter.
- Hæld hvidvinen ved, og lad den reducere en smule, inden fløde og parmesan tilsættes. *Bruges bouillon bør du smage saucen til med en smule citron inden servering.Lad saucen småsimre ved lav varme, og tilbered imens laksen og tortellini.
- Kog tortellinien som beskrevet på pakken. Gem pastavandet.
- Varm lidt olie på en pande, og steg laksefileterne ved god høj varme i ca. 3 minutter på hver side, alt efter tykkelse.
- Smag saucen til med muskatnød, salt og friskkværnet peber, og vend spinaten i, til den falder sammen.
- Hæld tortellinien på panden, og vend dem med saucen. Juster konsistensen med pastavand, og lad tortellinien simre i saucen et kort øjeblik, til saucen sætter sig omkring dem.
- Fordel tortellinien i 4 dybe tallerkener, top med et stykke laks og friskkværnet peber.
Hvor meget parmesan skal der til saucen?
Hejsa
Det er 100 gram, fintrevet – har rettet det i opskriften 🙂
Kh Dianna
Hej.
Kan man Evt lave saucen om formiddagen?
Altså en del timer inden
Hej Marie
Det kan du sagtens gøre ja 🙂
Juster evt. konsistensen med lidt væde når den varmes op:)
Kh Dianna