Koldhævede müsliboller - Den bedste opskrift på mysliboller med surdej

Koldhævede müsliboller med surdej

Koldhævede müsliboller med surdej
Opskrift på lækre koldhævede müsliboller med surdej.
Denne opskrift giver 12 boller.
Koldhævede müsliboller - Den bedste opskrift på mysliboller med surdej

Lækre koldhævede müsliboller fyldt med nødder, kerner og rosiner.
De her skønne müsliboller smager simpelthen så dejligt, de har en lækker sej krumme, er dejlig bløde og friske og med et godt knas fra de forskellige nødder og kerner.
Skulle der være nødder man ikke bryder sig om kan de sagtens erstattes af andre nødder eller kerner, ligesom rosiner kan udskiftes med tørrede tranebær.
De passer perfekt til morgenbordet og er dejlig mættende.

Koldhævede müsliboller - Den bedste opskrift på mysliboller med surdej

Koldhævede müsliboller med surdej

Opskrift på lækre koldhævede müsliboller med surdej.
Denne opskrift giver 12 boller.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Samlet tid: 12 timer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 10 g

    gær

  • 4 1/2 dl

    koldt vand

  • 2 1/2 dl

    tynd surdej, biga

  • 550 g

    hvedemel

  • 10 g

    salt

  • 80 g

    hasselnødder

  • 50 g

    valnødder

  • 50 g

    græskarkerner

  • 60 g

    rosiner

Sådan gør du

  • Groft hak hasselnødder og valnødder, - der må gerne være nogle gode store stykker imellem, så hak dem ikke for meget.
  • Opløs gæren i vandet og tilsæt surdej, nødder, kerner, rosiner og salt.
  • Rør melet i lidt ad gangen og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-10 min.
  • Stil dejen på køl natten over i en lufttæt beholder, smør evt. beholderen med en smule olie.
  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå og vågne imens ovnen varmes op.
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
  • Hak bollerne ud, ca. 12. stk, og fordel dem på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
  • Lad evt. bollerne efterhæve i ca. 20 min. - og bag dem derefter ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne, og har en kerne temperatur på 98 grader.
Koldhævede müsliboller - Den bedste opskrift på mysliboller med surdej
Koldhævede müsliboller, – perfekt til morgenbordet eller som mellemmåltid.
Koldhævede müsliboller - Den bedste opskrift på mysliboller med surdej
Koldhævede müsliboller – Den bedste opskrift på mysliboller med surdej.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)