Lækker saftig kylling pakket i knuste cornflakes, – let krydret og så lækre.
Kylling med cornflakes i Airfryer, – det bliver faktisk ikke meget nemmere. De kan forberedes på kun 5 minutter, og så skal de bare en tur i Airfryeren i godt 12 minutter.
Du kan bruge dem i en burger, toppet på en salat eller en pokebowl, i wraps, rispapirsruller eller lignende.
Kylling med cornflakes kan også serveres som en slags nuggets med en god tatarsauce og sprøde pommes til.
Kylling med cornflakes i ovn
I opskriften tilbereder jeg min kylling i Airfryer, – det er så nemt og bliver virkelig sprødt.
Kylling med cornflakes kan også tilberedes i ovnen, – samme fremgangsmåde som ved Airfryer, men her skal de tilberede i ca. 20 minutter ved 200 grader.
Husk at vende dem en enkelt gang undervejs, og brug rigeligt sprayfedt.
Du kan også fritere stykkerne i olie på en pande, – der er fremgangsmåden en smule anderledes. Læs herunder.
Sprød kylling med cornflakes på panden
Vil du gerne stege din kylling med cornflakes sprøde på panden, kan du sagtens gøre det.
Her er fremgangsmåden dog en smule anderledes end beskrevet i opskriften.
Skal kyllingen steges på panden skal du nemlig vende kyllingestykkerne i en smule mel, – mixet med de krydderier der står i opskriften.
Vend dem derefter i sammenpisket æg, og til sidst i de knuste cornflakes.
Nu er kyllingen klar til at bliver stegt i en smagsneutral olie på panden.
Kylling med cornflakes i Airfryer
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g kyllingebryst
- 1-2 æg
- 130 g cornflakes
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1/2 tsk løgpulver
- 1/4 tsk mild chilipulver
- Salt og peber
- Spray fedt
Sådan gør du
Sprød kylling med cornflakes I Airfryer
- Piske æggene sammen og sæt til side.
- Knus cornflakes i en pose elle lignende, – de skal være grove i stykkerne og bland dem med krydderierne, salt og peber.
- Halver kyllingebrysterne på den flade led, – så du får 2 flade fileter ud af hvert bryst.
- Vend kyllingen i æggemassen, og derefter i knuste cornflakes.Mas cornflakesene godt ind i kyllingen, ved lige at kramme dem lidt i hænderne.
- Placer dem i kurven på din Airfryer, og spray toppen med spray fedt.
- Tilbered dem i ca. 12 minutter ved 200 grader.Efter 6 minutter vendes stykkerne, spray igen med sprayfedt på den "ubagte" side, og bag dem videre i yderligere 5-6 minutter.Vær opmærksom på at Airfryers varmer meget forskelligt, så hold øje undervejs. Nogle Airfryers anbefales ligeledes at den opvarmes inden brug, – så det skal du naturligvis gøre, hvis det er tilfældet.
- Krydr evt. kyllingen med en smule salt efter tilberedning, og server dem med din favorit dip, toppet på en salat, i en pose bowl, burger eller lignende.
Test
Har du en spray fedt du vil anbefale?
Hej Malene
Jeg bruger generelt altid den fra Lurpak, – den smager godt og doserer perfekt.
Husk den IKKE skal stå på køl 🙂
Kh Dianna