Hindbær cheesecake - Opskrift på cheesecake med hindbær og hvid chokolade

Hindbær cheesecake med hvid chokolade

Hindbær cheesecake med hvid chokolade
Opskrift på lækker frisk hindbær cheesecake med hvid chokolade friske hindbær og krystalliseret chokolade.
Hindbær cheesecake - Opskrift på cheesecake med hindbær og hvid chokolade

Frisk og lækker cheesecake med hindbær, vanilje og hvid chokolade.
Jeg er vild med den fine rosa farve, de bitte små vanilje prikker og den skønne friske smag af hindbær.
Cheesecake er uden tvivl én af mine yndlings desserter, den er nem at gå til, og så er jeg bare vild med både konsistens og de mange smags muligheder.
Denne cheesecake er toppet med masser af friske hindbær, krystalliseret hvid chokolade og frysetørrede hindbær, – enkelt og super fint synes jeg.

Hindbær cheesecake - Opskrift på cheesecake med hindbær og hvid chokolade

Hindbær cheesecake med hvid chokolade

Opskrift på lækker frisk hindbær cheesecake med hvid chokolade friske hindbær og krystalliseret chokolade.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.58 fra 35 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Samlet tid: 6 timer
Ændre antal8 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebund

  • 225 g

    havrekiks

  • 125 g

    smør

  • 60 g hasselnødder, gerne bagte - kan undlades
  • 50 g

    hvid chokolade, grofthakket

Hindbærsirup (til ostecremen)

  • 300 g

    frosne hindbær

  • 220 g

    sukker

  • 1 dl

    vand

  • 2 spsk

    citronsaft

  • 1

    vaniljestang, kornene heraf

Ostecreme

  • 250 g

    flødeost

  • 3 dl

    piskefløde

  • 100 g

    hvid chokolade

  • 100 g

    flormelis

  • 5 blade

    husblas

Krystalliseret hvid chokolade

  • 50 g

    vand

  • 50 g

    sukker

  • 50 g

    hvid chokolade, finthakket

Derudover

  • 1

    kagering eller springform på ca. 18-20 cm

  • Kageplast

  • Friske hindbær

  • Frysetørrede hindbær

  • Citronmelisse eller mynte

Sådan gør du

Krystalliseret hvid chokolade

  • Kog vand og sukker op i en lille gryde til det rammer ca. 135 grader.
  • Sluk for blusset og hæld den hakkede chokolade ned i massen mens der piskes med en håndmixer, - hurtigt vil chokoladen samle sig i små “krystaller”.
    Brug en gryde med høje kanter - de små krystaller har det med at flyve lidt rundt.
  • Hæld den krystalliserede chokolade ud på et stykke bagepapir og lad den køle af. Opbevar chokoladen i en lufttæt beholder til kagen skal pyntes.

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Blend kiks og hasselnødder til en fin mel, og rør det sammen med den smeltede smør og hvide chokolade.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
  • Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket. Stil på køl og lad den hvile.

Hindbærsirup

  • Hæld alle ingredienserne i en gryde, inkl. den tomme vaniljestang og kog op.
  • Lad hindbærsiruppen koge ved middelvarme i ca. 10-15 min., til den er kogt godt ind og let tyknet.
  • Sigt massen gennem en finmasket si, - du skal have ca. 1 ½ dl sirup. Spæd evt. op med en smule vand hvis der er behov for det.
  • Hæld 1 dl sirup i en skål og lad den køle af, og hæld resten i en lille kasserolle, - denne bruges til at røre husblassen ud i (se næste step "Ostecreme").

Ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca 15 min.
  • Smelt chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad, og lad den køle af, - dog uden den sætter sig.
  • Pisk fløden til en blød flødeskum, - sørg for ikke at piske den for meget.
  • Rør flødeosten sammen med flormelissen, og rør derefter den afkølede hindbær sirup og smeltede chokolade heri.
  • Varm den anden del af hindbærsiruppen i kasserollen, sluk for blusset og rør de udblødte og vredne stykker husblas ud her, - et ad gangen.
  • Vend et par store skefulde flødeskum ned i kasserollen, så massen bliver yderligere afkølet.
  • Vend resten af flødeskummen og hindbær/husblas massen forsigtigt sammen med ostecremen.
  • Hæld ostecremen over kiksebunden, - fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af massen.
  • Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3-4 timer, - gerne natten over.
  • Pynt kagen med masser af friske hindbær, krystalliseret hvid chokolade, frysetørrede hindbær og citronmelisse.
Hindbær cheesecake - Opskrift på cheesecake med hindbær og hvid chokolade
Hindbær cheesecake – Opskrift på cheesecake med hindbær og hvid chokolade
Hindbær cheesecake - Opskrift på cheesecake med hindbær og hvid chokolade
Hindbær cheesecake – Opskrift på cheesecake med hindbær og hvid chokolade
Hindbær cheesecake - Opskrift på cheesecake med hindbær og hvid chokolade
Hindbær cheesecake – Opskrift på cheesecake med hindbær og hvid chokolade

Kommentarer

  1. Julie Sommer

    Skal hindbær siruppen ikke blendes i kasserollen?

  2. Hej

    Jeg skal lave desserter til mit barnebarn’s dåbsfest.
    Og som en af desserterne tænker jeg at lave cheesecaken.
    For ikke at få “røg og damp” i køkkenet, vil jeg høre om den kan fryses ?
    På forhånd tak

    • Hej Sanne

      Hvor lyder det dejligt 🙂
      Og du kan sagtens fryse den – eller lave den 2 dage før den skal serveres 🙂

      Kh Dianna

  3. Dorthe Svensson

    Kære yndlingsmadnørd

    Er det mulige at angive mængden af citronsaft i deciliter ?
    str på citroner er så forskellig

    Bh Dorthe

    • Hej Dorthe

      Altså i denne opskrift står der 2 spsk citronsaft <3
      Oftest hvis jeg ikke skriver mål er dette så man selv kan smage til, men jeg vil selvfølgelig tænke over det fremover:)

      Kh Dianna

4.58 from 35 votes (35 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)