Köfte på spyd - Opskrift på krydrede tyrkiske frikadeller

Köfte på spyd – krydrede tyrkiske frikadeller

Köfte på spyd - krydrede tyrkiske frikadeller
Opskrift på lækre krydrede köfte spyd.
Denne opskrift giver 6-8 spyd.
Köfte på spyd - Opskrift på krydrede tyrkiske frikadeller

Lækre krydrede köfte/køfte på spyd, tilberedt på kulgrill for en autentisk smag af det tyrkiske køkken. De her köfte smager afsindig godt, de er super nemme at lave og kan tilberedes enten som spyd eller som små frikadeller.
Server dem i pitabrød, fladbrød eller til sommerens grill med en god salat og en frisk yoghurt dressing.
Vi har brugt hakket lammekød til vores, man kan også bruge hakket oksekød hvis man ikke er til lam, eller halvt af hver. Jeg vil dog sige, at lammet giver en fantastisk smag til disse spyd, så synes bestemt man skal prøve det.

Köfte på spyd - Opskrift på krydrede tyrkiske frikadeller

Köfte på spyd - krydrede tyrkiske frikadeller

Opskrift på lækre krydrede köfte spyd.
Denne opskrift giver 6-8 spyd.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 13 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 600 g

    hakket lammekød

  • 2 spsk

    hvedemel

  • 2

    æg

  • 3 fed

    hvidløg, presset eller revet

  • 2

    løg, finthakket

  • 3 spsk

    pinjekerner

  • 4 spsk

    frisk persille, finthakket

  • 1/2

    rød chili, finthakket (evt. uden kerner)

  • 1 1/2 tsk

    spidskommen

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Steg pinjekernerne gyldne på en tør pande, og hak dem derefter groft.
  • Bland pinjekernerne sammen med lammekødet og tilsæt derefter de resterende ingredienser og rør det godt sammen.
  • Lad farsen hvile på køkkenbordet i 15-20 min.
  • Form farsen omkring spyddene og grill dem i ca. 5 min. på hver side, - kødet skal være fast, men stadig saftigt og lækkert.

Noter

Hvis man ikke har mulighed for at grille sine köfte kan de sagtens tilberedes på pande. Varm en smule olie op, og steg dem til de er gyldne og gennemstegt, - ca. 4 min. på hver side, alt efter tykkelse.
Köfte på spyd - Opskrift på krydrede tyrkiske frikadeller
Köfte på spyd – Opskrift på krydrede tyrkiske frikadeller
Köfte på spyd - Opskrift på krydrede tyrkiske frikadeller
Köfte på spyd – Opskrift på krydrede tyrkiske frikadeller
Köfte på spyd - Opskrift på krydrede tyrkiske frikadeller
Köfte på spyd – Opskrift på krydrede tyrkiske frikadeller

Kommentarer

  1. Irene Asgaard

    5 stars
    Meget saftig og lækker, mums……

  2. Anna Schou

    kan de laves dagen i forvejen og varmes i ovnen inden servering?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)