Köfte på spyd - Opskrift på krydrede tyrkiske frikadeller

Köfte på spyd – krydrede tyrkiske frikadeller

Anbefal


Lækre krydrede köfte på spyd, tilberedt på kulgrill for en autentisk smag af det tyrkiske køkken. De her köfte smager afsindig godt, de er super nemme at lave og kan tilberedes enten som spyd eller som små frikadeller.
Server dem i pitabrød, fladbrød eller til sommerens grill med en god salat og en frisk yoghurt dressing.
Vi har brugt hakket lammekød til vores, man kan også bruge hakket oksekød hvis man ikke er til lam, eller halvt af hver. Jeg vil dog sige, at lammet giver en fantastisk smag til disse spyd, så synes bestemt man skal prøve det.

Köfte på spyd - krydrede tyrkiske frikadeller

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1 time

Opskrift på lækre krydrede köfte spyd.
Denne opskrift giver 6-8 spyd.

Ingredienser

  • 600 g hakket lammekød
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 æg
  • 3 fed hvidløg, presset eller revet
  • 2 løg, finthakket
  • 3 spsk pinjekerner
  • 4 spsk frisk persille, finthakket
  • 1/2 rød chili, finthakket (evt. uden kerner)
  • 1 1/2 tsk spidskommen
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Steg pinjekernerne gyldne på en tør pande, og hak dem derefter groft.

2

Bland pinjekernerne sammen med lammekødet og tilsæt derefter de resterende ingredienser og rør det godt sammen.

3

Lad farsen hvile på køkkenbordet i 15-20 min.

4

Form farsen omkring spyddene og grill dem i ca. 5 min. på hver side, - kødet skal være fast, men stadig saftigt og lækkert.

Noter

Hvis man ikke har mulighed for at grille sine köfte kan de sagtens tilberedes på pande. Varm en smule olie op, og steg dem til de er gyldne og gennemstegt, - ca. 4 min. på hver side, alt efter tykkelse.

Köfte på spyd - Opskrift på krydrede tyrkiske frikadeller
Köfte på spyd – Over kulgrill får de den helt rigtige smag af det autentiske Tyrkiet.
Köfte på spyd - Opskrift på krydrede tyrkiske frikadeller
Lækre krydrede köfte på spyd, perfekt til nybagte fladbrød.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.