
Lækre krydrede köfte/køfte på spyd, tilberedt på kulgrill for en autentisk smag af det tyrkiske køkken. De her köfte smager afsindig godt, de er super nemme at lave og kan tilberedes enten som spyd eller som små frikadeller.
Server dem i pitabrød, fladbrød eller til sommerens grill med en god salat og en frisk yoghurt dressing.
Vi har brugt hakket lammekød til vores, man kan også bruge hakket oksekød hvis man ikke er til lam, eller halvt af hver. Jeg vil dog sige, at lammet giver en fantastisk smag til disse spyd, så synes bestemt man skal prøve det.

Köfte på spyd - krydrede tyrkiske frikadeller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g
hakket lammekød
- 2 spsk
hvedemel
- 2
æg
- 3 fed
hvidløg, presset eller revet
- 2
løg, finthakket
- 3 spsk
pinjekerner
- 4 spsk
frisk persille, finthakket
- 1/2
rød chili, finthakket (evt. uden kerner)
- 1 1/2 tsk
spidskommen
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Steg pinjekernerne gyldne på en tør pande, og hak dem derefter groft.
- Bland pinjekernerne sammen med lammekødet og tilsæt derefter de resterende ingredienser og rør det godt sammen.
- Lad farsen hvile på køkkenbordet i 15-20 min.
- Form farsen omkring spyddene og grill dem i ca. 5 min. på hver side, - kødet skal være fast, men stadig saftigt og lækkert.
Noter



Meget saftig og lækker, mums……
Hej Irene
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
kan de laves dagen i forvejen og varmes i ovnen inden servering?
Hej Anna
Ja det kan du sagen gøre 🙂
Kh Dianna