Kartoffelmos med porrer - Opskrift på klassisk kartoffelmos

Kartoffelmos med porrer

Porrer smager fantastisk, og de giver en skøn smag til den klassiske kartoffelmos.
Kog dem sammen med kartoflerne og pisk det hele godt sammen med en håndmixer, tilsæt smør og creme fraiche, så har du den bedste kartoffel/porre mos.

Kartoffelmos med porrer

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 45 min.

Opskrift på den bedste kartoffelmos med porrer

Ingredienser

  • 1 kg kartofler, gerne bagekartofler, skrællede og skåret i tern
  • 2 store porrer, kun det nederste hvide stykke, skåret i ringe
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 50 g smør
  • Kogevand fra kartoflerne, 1-2 dl.
  • Salt

Fremgangsmåde

1

Kog kartofler og porrer i rigeligt usaltet vand til de er møre, ca. 20-30 min.

2

Hæld vandet fra og gem en smule til at justere konsistensen med.

3

Tilsæt smør og creme fraiche og pisk kartoffelmosen med en håndmixer. Juster konsistensen med kogevand fra kartoflerne. Når den rette konsistens er opnået tilsættes salt som piskes godt ud i mosen.

4

Mosen er nu klar til servering.

Noter

Husk at du aldrig må koge kartoflerne med salt når de skal bruges til kartoffelmos, - salten binder væsken og vil gøre kartoffelmosen lang og klistret. Tilsæt først salt når mosen er pisket godt sammen.

Kartoffelmos med porrer - Opskrift på klassisk kartoffelmos
Kartoffelmos med porrer – Opskrift på klassisk kartoffelmos
Kartoffelmos med porrer - Opskrift på klassisk kartoffelmos
Kartoffelmos med porrer – Opskrift på klassisk kartoffelmos

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Opskrift på grillet oksemørbrad med champignon a la creme

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*