Kanelsneglekage - Opskrift på kanelsnegle med remonce

Kanelsneglekage

Kanelsneglekage
Opskrift på kanelsneglekage lavet i springform.
Springformen måler 24 cm i diameter - Opskriften giver 14 kanelsnegle.
Kanelsneglekage - Opskrift på kanelsnegle med remonce

Lækker snasket kanelsneglekage, lavet med gærdej. Svampet, snasket, blød og lækker.
Kanelsnegle, – en dessert de fleste er vilde med, store som små. Og bagt som en kage, der sikrer du lækre saftige stykker, der er bløde og snaskede hele vejen igenne.
Top din kanelsneglekage med glasur, – eller en god frosting, eller server dem som de er.
Opbevar kanelsneglene i en lufttæt pose eller beholder ved stuetemperatur.
Kanelsneglekage kan sagtens fryses, og den kan også lunes let i ovnen inden servering, – hvis man foretrækker det.

Kanelsneglekage - Opskrift på kanelsnegle med remonce

Kanelsneglekage

Opskrift på kanelsneglekage lavet i springform.
Springformen måler 24 cm i diameter – Opskriften giver 14 kanelsnegle.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.80 fra 24 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Kanelsnegle, Kanelsnegle kage
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ændre antal14 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 2 dl lun mælk
  • 400 g hvedemel
  • 3 spsk sukker
  • 75 g blødt smør
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Remonce

  • 150 g brun farin
  • 150 g blødt smør
  • 2 spsk stødt kanel

Glasur

  • 100 g flormelis
  • 1 1/2-2 spsk vand
  • Evt. lidt vaniljesukker

Sådan gør du

Kanelsneglekage

  • Opløs gæren i den lune mælk, – tilsæt æg og sukker og rør det let sammen.
  • Tilsæt kardemomme og salt sammen med lidt hvedemel, og rør derefter melet i lidt ad gange, til alt melet er brugt og samlet i dejen.
  • Tilsæt smørret i små klumper og ælt dejen godt igennem, gerne på maskine, til den slipper kanterne, – det tager ca. 5-8 min. ved middel hastighed.
  • Smør hænderne med lidt olie, tage dejen ud og spænd den let op ved at folde den ind under hinanden. Smør også hæve skålen med lidt olie, læg dejen tilbage heri, beklæd skålen med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i 1 1/2 times tid.
  • Bland i mellemtiden ingredienserne til remoncen, og lad den stå på køkkenbordet.
  • Tag dejen ud af skålen, drys en smule mel på bordet, og træk forsigtigt dejen ud i en lille firkant. Rul dejen ud i et rektangel på ca. 60×30 cm. Rul så vidt muligt dejen uden for meget ekstra mel, men pas selvfølgelig på den ikke klistrer til bordet.
  • Smør hele fladen med remonce, – brug en spartel eller gør det med fingrene. Lad 1 centimeter på den lange led forblive uden remonce, – så klistrer rullen bedre sammen.
  • Rul dejen sammen på den korte led, – så du ender med en lang pølse på ca. 60 cm.
  • Skær 14 kanelsnegle ud af pølsen, – de skal være ca. 4 cm./stk.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og smør både bund og sider med rigeligt smør.
  • Læg kanelsneglene i springformen, – start med 3 stk ud i siden, læg så 2 rækker med 4 stk og en række med 3 stk i den anden side.
  • Lad kanelsneglekagen efterhæve med et klæde over i ca. 30 min.
  • Pensl kanelsneglekagen med sammenpisket æg, og bag den i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 22-25 min.
  • Lad kagen køle let af inden springformen åbnes.
  • Når kagen er helt afkølet røres glasuren sammen, og kagen toppes med glasur.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)