Lækker snasket kanelsneglekage, lavet med gærdej. Svampet, snasket, blød og lækker.
Kanelsnegle, – en dessert de fleste er vilde med, store som små. Og bagt som en kage, der sikrer du lækre saftige stykker, der er bløde og snaskede hele vejen igenne.
Top din kanelsneglekage med glasur, – eller en god frosting, eller server dem som de er.
Opbevar kanelsneglene i en lufttæt pose eller beholder ved stuetemperatur.
Kanelsneglekage kan sagtens fryses, og den kan også lunes let i ovnen inden servering, – hvis man foretrækker det.
Kanelsneglekage
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- 2 dl lun mælk
- 400 g hvedemel
- 3 spsk sukker
- 75 g blødt smør
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk kardemomme
- 1 sammenpisket æg til pensling
Remonce
- 150 g brun farin
- 150 g blødt smør
- 2 spsk stødt kanel
Glasur
- 100 g flormelis
- 1 1/2-2 spsk vand
- Evt. lidt vaniljesukker
Sådan gør du
Kanelsneglekage
- Opløs gæren i den lune mælk, – tilsæt æg og sukker og rør det let sammen.
- Tilsæt kardemomme og salt sammen med lidt hvedemel, og rør derefter melet i lidt ad gange, til alt melet er brugt og samlet i dejen.
- Tilsæt smørret i små klumper og ælt dejen godt igennem, gerne på maskine, til den slipper kanterne, – det tager ca. 5-8 min. ved middel hastighed.
- Smør hænderne med lidt olie, tage dejen ud og spænd den let op ved at folde den ind under hinanden. Smør også hæve skålen med lidt olie, læg dejen tilbage heri, beklæd skålen med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i 1 1/2 times tid.
- Bland i mellemtiden ingredienserne til remoncen, og lad den stå på køkkenbordet.
- Tag dejen ud af skålen, drys en smule mel på bordet, og træk forsigtigt dejen ud i en lille firkant. Rul dejen ud i et rektangel på ca. 60×30 cm. Rul så vidt muligt dejen uden for meget ekstra mel, men pas selvfølgelig på den ikke klistrer til bordet.
- Smør hele fladen med remonce, – brug en spartel eller gør det med fingrene. Lad 1 centimeter på den lange led forblive uden remonce, – så klistrer rullen bedre sammen.
- Rul dejen sammen på den korte led, – så du ender med en lang pølse på ca. 60 cm.
- Skær 14 kanelsnegle ud af pølsen, – de skal være ca. 4 cm./stk.
- Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og smør både bund og sider med rigeligt smør.
- Læg kanelsneglene i springformen, – start med 3 stk ud i siden, læg så 2 rækker med 4 stk og en række med 3 stk i den anden side.
- Lad kanelsneglekagen efterhæve med et klæde over i ca. 30 min.
- Pensl kanelsneglekagen med sammenpisket æg, og bag den i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 22-25 min.
- Lad kagen køle let af inden springformen åbnes.
- Når kagen er helt afkølet røres glasuren sammen, og kagen toppes med glasur.
Tak for den lækreste opskrift, den smagte himmelsk!
Det er jeg virkelig glad for at høre – tusind tak 🙂
Hej Dianna
Kan dejen koldhæves natten over så man først bager kagen dagen efter?
Mvh
Hej Julie
Har ikke prøvet, men det tænker jeg sagtens. Prøv med 10 g gør – det burde kunne gøre det.
Lad den få lidt varme inden du smider den i ovnen dagen efter 🙂
Håber det bliver godt 🙂
Kh Dianna