Opskrift på kanelsneglekage lavet i springform.Springformen måler 24 cm i diameter - Opskriften giver 14 kanelsnegle.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord Kanelsnegle, Kanelsnegle kage
Samlet tid 2 timertimer30 minutterminutter
Servings 14personer
Ingredienser
Dej
25ggær
2dllun mælk
400ghvedemel
3spsksukker
75gblødt smør
1æg
1tsksalt
1/2tsk kardemomme
1sammenpisket æg til pensling
Remonce
150gbrun farin
150gblødt smør
2spskstødt kanel
Glasur
100gflormelis
1 1/2-2spskvand
Evt. lidt vaniljesukker
Sådan gør du
Kanelsneglekage
Opløs gæren i den lune mælk, – tilsæt æg og sukker og rør det let sammen.
Tilsæt kardemomme og salt sammen med lidt hvedemel, og rør derefter melet i lidt ad gange, til alt melet er brugt og samlet i dejen.
Tilsæt smørret i små klumper og ælt dejen godt igennem, gerne på maskine, til den slipper kanterne, – det tager ca. 5-8 min. ved middel hastighed.
Smør hænderne med lidt olie, tage dejen ud og spænd den let op ved at folde den ind under hinanden. Smør også hæve skålen med lidt olie, læg dejen tilbage heri, beklæd skålen med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i 1 1/2 times tid.
Bland i mellemtiden ingredienserne til remoncen, og lad den stå på køkkenbordet.
Tag dejen ud af skålen, drys en smule mel på bordet, og træk forsigtigt dejen ud i en lille firkant. Rul dejen ud i et rektangel på ca. 60x30 cm. Rul så vidt muligt dejen uden for meget ekstra mel, men pas selvfølgelig på den ikke klistrer til bordet.
Smør hele fladen med remonce, - brug en spartel eller gør det med fingrene. Lad 1 centimeter på den lange led forblive uden remonce, - så klistrer rullen bedre sammen.
Rul dejen sammen på den korte led, - så du ender med en lang pølse på ca. 60 cm.
Skær 14 kanelsnegle ud af pølsen, - de skal være ca. 4 cm./stk.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og smør både bund og sider med rigeligt smør.
Læg kanelsneglene i springformen, - start med 3 stk ud i siden, læg så 2 rækker med 4 stk og en række med 3 stk i den anden side.
Lad kanelsneglekagen efterhæve med et klæde over i ca. 30 min.
Pensl kanelsneglekagen med sammenpisket æg, og bag den i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 22-25 min.
Lad kagen køle let af inden springformen åbnes.
Når kagen er helt afkølet røres glasuren sammen, og kagen toppes med glasur.