Kanelmuffins med kaffefrosting - Opskrift på kanelkage muffins

Kanelmuffins med kaffefrosting

Kanelmuffins med kaffefrosting
Opskrift på kanelkagemuffins med kaffefrosting, -saftige og møg lækre.
Denne portion giver 12 muffins.
Kanelmuffins med kaffefrosting - Opskrift på kanelkage muffins

Reklame for Toppits.dk// I samarbejde med Toppits har jeg lavet disse super lækre og saftige kanelmuffins med kaffefrosting.
De er virkelig nemme at bage, og så er de bare super bløde, svampede og møg lækre altså.
Du kan bruge klassiske muffinforme, eller du kan nemt lave dine egne ud af 3 stykker bagepapir, som jeg har gjort her. Alt du skal gør er:
Mål 4 kvadrater op på hvert stykke, – de skal måle 15×15 cm – så ender du om med 12 kvadrater i alt, på de 3 stykker bagepapir. Klip disse ud.
Fold dem først en gang på midten og så endnu en gang, så du ender op med 12 små kvadrater, – dette gøres for at finde midten på hver kvadrat.
Åben alle stykkerne og tage et stykke ad gangen, og læg det hen over en metalmuffinform. Krydset på midten af papiret skal ligge ca. på midten af metalmuffinformen. Med et glas eller lignende, maser du nu bagepapiret ned i formen, – nu har du en flot muffinform. Fortsæt til formen er fyldt op.
Papirformene kan godt kravle op, – men de finder fint på plads når dejen hældes i.

Toppits Bagepapir er super nemt at arbejde med. Bagepapiret er skåret i ark, og har en anti-stick overflade samtidig med det har en skridsikker underside, – du kan derfor nemt benytte det til alverdens slags bagning. Papiret glider ikke rundt og hjørnerne ruller ikke sammen.
Derudover er Toppits Bagepapir ubleget og komposterbart fra et bæredygtigt skovbrug, og ligeledes 100% biologisk nedbrydeligt – jeg er vild med det.

Kanelmuffins med kaffefrosting - Opskrift på kanelkage muffins

Kanelmuffins med kaffefrosting

Opskrift på kanelkagemuffins med kaffefrosting, -saftige og møg lækre.
Denne portion giver 12 muffins.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 11 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time
Ændre antal12 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kanel muffins

  • 200 g hvedemel
  • 100 g sukker (gerne rørsukker)
  • 100 g brun farin (kan erstattes af sukker – gerne rørsukker)
  • 125 g smør
  • 1 1/2 dl mælk
  • 3 æg
  • 1 1/2 spsk kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt

Kaffefrosting

  • 250 g flormelis
  • 150 g flødeost (ikke light)
  • 100 g blødt smør
  • 3 spsk kold espresso
  • 1 1/2 spsk kakaopulver – usødet

Sådan gør du

Kanelmuffins

  • Smelt smørret i en lille kasserolle, sluk for blusset og hæld mælken heri.
  • Pisk æg og begge slags sukker til en luftig æggesnaps.
  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og sigt halvdelen af dem i æggesnapsen. Vend det godt rundt.
  • Hæld smør og mælkeblandingen over og vend/rør det grundigt, men forsigtigt sammen.
  • Sigt de sidste tørre ingredienser i massen, og vend det hele godt til du har en ensartet masse uden klumper.
  • Beklæd en metal muffinform med 12 papirforme og fordel dejen i formene, – hæld til ca. 1 cm fra kanten. Jeg hælder gerne dejen direkte fra skålen hvis den har en hældetud, og ellers hælder jeg den på en sprøjtepose. Dejen er lind, så gør hvad du synes der er nemmest.
  • Bag dine muffins i en forvarmet ovn, midterste rille, i ca. 18-22 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Stik evt. en lille kødnål eller lignende i dine muffins, – hænger der ikke dej på nålen, så er dine muffins færdigbagt.
  • Tag dine muffins op af metal formen så hurtigt som muligt, så ikke de danner fugt. Pas dog på du ikke brænder dig.
  • Lad dem køle helt af inden de toppes med frosting.

Kaffefrosting

  • Pisk smør, flormelis og kakaopulver sammen til en cremet masse. Først vil det hele skille som som om der ikke er nok smør i, men pisk videre, det skal nok komme.
  • Pisk ligeledes flødeost godt ind i smørcremen og tilsæt til sidst espresso.
  • Hæld kaffefrostingen på en pose med en stor stjernetylle, og top de afkølede muffins.
    Drys evt. med farverig krymmel.
  • Server straks,- eller opbevar kagerne på køl til de skal serveres. Tag dem ud ca. 15-20 min. inden servering, så kagerne får lidt temperatur.
Kanelmuffins med kaffefrosting - Opskrift på kanelkage muffins
Kanelmuffins med kaffefrosting – Opskrift på kanelkage muffins
Kanelmuffins med kaffefrosting - Opskrift på kanelkage muffins
Kanelmuffins med kaffefrosting – Opskrift på kanelkage muffins
Kanelmuffins med kaffefrosting - Opskrift på kanelkage muffins
Kanelmuffins med kaffefrosting – Opskrift på kanelkage muffins
Kanelmuffins med kaffefrosting - Opskrift på kanelkage muffins
Kanelmuffins med kaffefrosting – Opskrift på kanelkage muffins

Kommentarer

  1. Jeg glæder mig til at prøve at lave dem! Har du nogle gode råd ift. at opbevare dem længst muligt, idet 12 muffins til 2 personer er lidt mange

    • Hej Julie

      Altså selve kagen kan godt blive lidt mere tæt når den kommer på køl, – men af hensyn til frostingen, så skal den altså på køl.
      Så jeg vil anbefale at opbevare dem på køl, og så tage dem ud en halv times tid inden de skal spises 🙂
      Alternativt kan kagerne opbevares ved stuetemperatur i en tætlukket beholder, – og så kan cremen opbevares i en skål i køleskabet. Så kan kagerne løbende toppes som de bliver spist 🙂

      Kh Dianna

  2. Hvornår skal man putte kakao i og hvilken type kakao er det?

    • Hej Julie

      Åhh, – det skal blot piskes i sammen med flormelis – har rettet det i opskriften.
      Og det er usødet kakao 🙂

      Kh Dianna

  3. Josephine

    Hej
    Hvis man skal bruge opskriften i en springform hvilke størrelse springform ville du så anbefalde?

    • Hej Josephine

      Uhh det vil jeg være nødt til selv at prøve af, ingen jeg tør give et svar på det 🙂

      Kh Dianna

  4. Sandra

    Hej. Har du oplevet at dejen kan skille når du skal til at putte den i formene??

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)