Reklame for Toppits.dk// I samarbejde med Toppits har jeg lavet disse super lækre og saftige kanelmuffins med kaffefrosting.
De er virkelig nemme at bage, og så er de bare super bløde, svampede og møg lækre altså.
Du kan bruge klassiske muffinforme, eller du kan nemt lave dine egne ud af 3 stykker bagepapir, som jeg har gjort her. Alt du skal gør er:
Mål 4 kvadrater op på hvert stykke, – de skal måle 15×15 cm – så ender du om med 12 kvadrater i alt, på de 3 stykker bagepapir. Klip disse ud.
Fold dem først en gang på midten og så endnu en gang, så du ender op med 12 små kvadrater, – dette gøres for at finde midten på hver kvadrat.
Åben alle stykkerne og tage et stykke ad gangen, og læg det hen over en metalmuffinform. Krydset på midten af papiret skal ligge ca. på midten af metalmuffinformen. Med et glas eller lignende, maser du nu bagepapiret ned i formen, – nu har du en flot muffinform. Fortsæt til formen er fyldt op.
Papirformene kan godt kravle op, – men de finder fint på plads når dejen hældes i.
Toppits Bagepapir er super nemt at arbejde med. Bagepapiret er skåret i ark, og har en anti-stick overflade samtidig med det har en skridsikker underside, – du kan derfor nemt benytte det til alverdens slags bagning. Papiret glider ikke rundt og hjørnerne ruller ikke sammen.
Derudover er Toppits Bagepapir ubleget og komposterbart fra et bæredygtigt skovbrug, og ligeledes 100% biologisk nedbrydeligt – jeg er vild med det.
Kanelmuffins med kaffefrosting
Ingredienser
Kanel muffins
- 200 g hvedemel
- 100 g sukker (gerne rørsukker)
- 100 g brun farin (kan erstattes af sukker – gerne rørsukker)
- 120 g smør
- 1 1/2 dl mælk
- 2 æg
- 1 1/2 spsk kanel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
Kaffefrosting
- 250 g flormelis
- 150 g flødeost (ikke light)
- 100 g blødt smør
- 3 spsk kold espresso
- 1 1/2 spsk kakao
Sådan gør du
Kanelmuffins
- Smelt smørret i en lille kasserolle, sluk for blusset og hæld mælken heri.
- Pisk æg og begge slags sukker til en luftig æggesnaps.
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og sigt halvdelen af dem i æggesnapsen. Vend det godt rundt.
- Hæld smør og mælkeblandingen over og vend/rør det grundigt, men forsigtigt sammen.
- Sigt de sidste tørre ingredienser i massen, og vend det hele godt til du har en ensartet masse uden klumper.
- Beklæd en metal muffinform med 12 papirforme og fordel dejen i formene, – hæld til ca. 1 cm fra kanten. Jeg hælder gerne dejen direkte fra skålen hvis den har en hældetud, og ellers hælder jeg den på en sprøjtepose. Dejen er lind, så gør hvad du synes der er nemmest.
- Bag dine muffins i en forvarmet ovn, midterste rille, i ca. 18-22 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Stik evt. en lille kødnål eller lignende i dine muffins, – hænger der ikke dej på nålen, så er dine muffins færdigbagt.
- Tag dine muffins op af metal formen så hurtigt som muligt, så ikke de danner fugt. Pas dog på du ikke brænder dig.
- Lad dem køle helt af inden de toppes med frosting.
Kaffefrosting
- Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det hele skille som som om der ikke er nok smør i, men pisk videre, det skal nok komme.
- Pisk ligeledes flødeost godt ind i smørcremen og tilsæt til sidst espresso.
- Hæld kaffefrostingen på en pose med en stor stjernetylle, og top de afkølede muffins.Drys evt. med farverig krymmel.
- Server straks,- eller opbevar kagerne på køl til de skal serveres. Tag dem ud ca. 15-20 min. inden servering, så kagerne får lidt temperatur.
Følg Gourministeriet på Instagram
Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.




