
Her får du en opskrift på den absolut nemmeste jordbærkage, som du kan lave på kun 10 minutter.
Mazarinbunden køber du, – den kan fåes i alle supermarkeder. Derefter pisker du en mascarpone creme, det tager under 1 minut, – denne smøres på kagen som derefter toppes med jordbær, voila 🙂
Verdens nemmeste jordbærkage, – og den smager hamrende godt.
Mascarponecremen laves af mascarpone, fløde, flormelis, vanilje og citron, – alle ingredienser piskes sammen på én gang, så du skal kun have gang i en enkelt skål. Det bliver altså ikke nemmere:)
Den her nemme jordbærkage kan serveres med det samme, men du kan også smide den på køl og servere den senere. Sørg for at jordbærrene er HELT tørre, så de ikke glider af kagen eller afgiver fugt til cremen.
Mascarponecremen kan også laves dagen i forvejen og opbevares på køl i en tætlukket beholder.
Jordbærkage eller jordbærtærte
Ja, den hedder vel egentlig beggedele, – hvad kalder du den?
Den her nemme opskrift på jordbærtærte smager bare helt vidunderligt. Den bløde mascarpone creme med vanilje og et strejf af citron går fantastisk sammen med mazarinbunden og de friske jordbær.
Faktisk minder den her jordbærkage på mange måder om en klassisk jordbærkage/jordbærtærte, – her er cremen blot anderledes fra den klassiske vaniljecreme.
Jeg håber du har lyst til at prøve opskriften 🙂

Jordbærkage – Nem jordbærkage på 10 minutter
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 købt mazarinkage – den klassiske runde
- 150 g mascarpone
- 1 1/2 dl piskefløde
- 50 g flormelis
- 1/2 vaniljestang, kornene heraf – eller 1/2 tsk vaniljesukker
- 1/2 citron, saft og fintrevet skal heraf – ca. 2 spsk saft
- 250 g friske jordbær
- Evt. lidt mynte
Sådan gør du
Den nemmeste jordbærkage på kun 10 minutter
- Skyl jordbærrene, fjern toppen og halver dem. Lad dem tørre på et viskestykke.
- Hæld mascarpone, fløde, flormelis, vanilje, citronskal og citronsaft i en skål, og pisk det sammen til cremen tykner.*Cremen tykner lynhurtigt, så pas på ikke at piske den for meget, – så vil cremen gryne. Cremen skal være så tyk at den kan holde formen på kagen, og holde jordbærrene på plads.
- Smør cremen på toppen af kagen. Du kan lægge cremen i en stor klat på midten af kagen, og smøre den rundt med en ske, – eller du kan hælde den på en sprøjtepose. Kagen toppes med jordbær, så det kræver intet fint sprøjtearbejde.
- Top kagen med de halve jordbær, og pynt evt. men en smule mynte.

Nice!
Tusind tak 🙂