
Her får du en opskrift på den absolut nemmeste jordbærkage, som du kan lave på kun 10 minutter.
Mazarinbunden køber du, – den kan fåes i alle supermarkeder. Derefter pisker du en mascarpone creme, det tager under 1 minut, – denne smøres på kagen som derefter toppes med jordbær, voila 🙂
Verdens nemmeste jordbærkage, – og den smager hamrende godt.
Mascarponecremen laves af mascarpone, fløde, flormelis, vanilje og citron, – alle ingredienser piskes sammen på én gang, så du skal kun have gang i en enkelt skål. Det bliver altså ikke nemmere:)
Den her nemme jordbærkage kan serveres med det samme, men du kan også smide den på køl og servere den senere. Sørg for at jordbærrene er HELT tørre, så de ikke glider af kagen eller afgiver fugt til cremen.
Mascarponecremen kan også laves dagen i forvejen og opbevares på køl i en tætlukket beholder.
Jordbærkage eller jordbærtærte
Ja, den hedder vel egentlig beggedele, – hvad kalder du den?
Den her nemme opskrift på jordbærtærte smager bare helt vidunderligt. Den bløde mascarpone creme med vanilje og et strejf af citron går fantastisk sammen med mazarinbunden og de friske jordbær.
Faktisk minder den her jordbærkage på mange måder om en klassisk jordbærkage/jordbærtærte, – her er cremen blot anderledes fra den klassiske vaniljecreme.
Jeg håber du har lyst til at prøve opskriften 🙂

Jordbærkage – Nem jordbærkage på 10 minutter
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 købt mazarinkage – den klassiske runde
- 150 g mascarpone
- 1 1/2 dl piskefløde
- 50 g flormelis
- 1/2 vaniljestang, kornene heraf – eller 1/2 tsk vaniljesukker
- 1/2 citron, saft og fintrevet skal heraf – ca. 2 spsk saft
- 250 g friske jordbær
- Evt. lidt mynte
Sådan gør du
Den nemmeste jordbærkage på kun 10 minutter
- Skyl jordbærrene, fjern toppen og halver dem. Lad dem tørre på et viskestykke.
- Hæld mascarpone, fløde, flormelis, vanilje, citronskal og citronsaft i en skål, og pisk det sammen til cremen tykner.*Cremen tykner lynhurtigt, så pas på ikke at piske den for meget, – så vil cremen gryne. Cremen skal være så tyk at den kan holde formen på kagen, og holde jordbærrene på plads.
- Smør cremen på toppen af kagen. Du kan lægge cremen i en stor klat på midten af kagen, og smøre den rundt med en ske, – eller du kan hælde den på en sprøjtepose. Kagen toppes med jordbær, så det kræver intet fint sprøjtearbejde.
- Top kagen med de halve jordbær, og pynt evt. men en smule mynte.

Nice!
Tusind tak 🙂
Hvor længe skal den trække
Hej Freja
Kagen kan serveres med det samme og skal ikke trække 🙂
Kh Dianna
God og nem opskrift ♥️
Tusind tak for de søde ord:)
Kan man lave den aftenen
Inden den skal
Spises?
Hej Nina
Det kan du sagtens gøre:)
Du kan enten vente med jordbærrene, ellers sørg flot for at de er helt tørre, så ikke de afgiver fugt til cremen 🙂
Dbh Dianna
Nem og lækker – en vinder
Hej Erik
Hvor gør det mig glad at høre, – tusind tak for din besked:)
Dbh Dianna
Hej
Kan man lave cremen aftenen inden og lade den stå i en skål og så sprøjte på inden den skal spises dagen efter eller skal den sprøjtes på kagen og stå på køl over natten?
På forhånd tak:)
Hej Bianca
Du kan sagtens lave cremen dagen før, og lade den stå på køl:)
Det vigtigste er blot, at du ikke overpisker den:)
Kh Dianna
Hej! Jeg giver den 5 stjerner , selvom jeg ikke har smagt den endnu, fordi den er nem at lave. Kan man evt bruge creme fraiche 18% i stedet god mascapone. For at bruge det jeg har, og for at undgå madspild.
Varm sommerhilsen
Anne-Lise
Hej Anne-Lise
Tusind tak for din dejlige besked 🙂
Jeg har ikke selv prøvet med creme fraiche, – men min umiddelbare tanker er, at det kan du godt 🙂
Men, – jeg tænker at jeg vil ændre fremgangsmåde og gøre følgende:
Pisk fløden til flødeskum, og start med at vende 1 dl creme fraiche i, så du sikrer den ikke bliver for tynd. Tilsæt mere, hvis du kan se den er tyk nok, – det er vigtigt cremen kan holde på toppen af kagen jo 🙂
Måske den også skal have mere flormelis, da creme fraiche er noget mere syrligt end mascarpone.
Mascarpone tykner når det piskes, og det gør creme fraiche ikke – så tror det er vigtigt at du vender creme fraichen i flødeskummen, og ikke pisker den sammen med piskefløden, – som jeg anbefaler at gøre hvis det er mascarpone 🙂
Håber det lykkedes 🙂
Kh Dianna
Køb mazarinkage, køb tærslefs vaniliekage-mousse pulver som piskes med mælk og pynt med bær.
Jordbærkage på 6 min
Hej Anne
Ja den variant har jeg også set, – så nemt og lækkert:)
Men jeg er bare så vild med den friskhed mascarponecreme giver med citronen i, – så det er klart den jeg foretrækker:)
River og presser du citronen hurtigt nok, så tror jeg næsten denne version også kan laves på 6 minutter;-)
Kh Dianna
Kan kagen fryses med creme? Og man så kommer jordbærrene på når man skal bruge den
Hej Cille
Det har jeg faktisk ikke prøvet – så der må jeg være dig svar skyldig 🙂
Kh Dianna
Jeg har lavet den 2 gange og er vild med den, anden gang brugte jeg lime waooo en god smag ❤️ tak for opskriften
Hej Rie
Åhhh hvor dejligt at høre 🙂
Og lime går perfekt med jordbær jo, – smager så dejligt 🙂
Prøv også at drysse jordbærrene med fintrevet limeskal, – det smager fantastisk.
Kh Dianna
Uhm – den er bare rålækker den dessert. Godkendt af hele familien og virkelig nem at lave Tak for den og din fantastiske side, vi tit besøger
Den skal laves imorgen, ser bare så god ud – er bare lige i tvivl, der står 11 deciliter fløde ik?
Hejsa
Hvor dejligt at høre 🙂
Nej det er 1 1/2 dl fløde der skal i 🙂
Kh Dianna
Ej der står da 2 dl- jeg så forkert- jg syntes også det var meget ned 11 dl
Hihi ikke 2 – kun 1 1/2 (halvanden) 😉
Kh Dianna
Jeg føler mig som mesterbager og har allerede serveret den 4 X nu og sendt 1 opskrift afsted
Kanon god ide
Jeg har faktisk også brugt den til “købt” brownie kage og den er også lækker
Hej Lillian
Ihhh hvor dejligt at høre – tusind tak for din søde besked 🙂
Kh Dianna
Hvis det skal gå endnu hurtigere (og være mere kalorievenlig) kan man udskifte mascarponen med vanilje-skyr. Det flyder måske en lille smule mere ud, men er let, lækker og frisk i smagen. Og så tænker at næsten alle bær kan anvendes 🙂
Hej Klaus
Dit fif er hermed givet videre 🙂
Kh Dianna