
Jordbærkage i bradepande – Kæmpe sommerkage til mange.
En rigtig sommerkageklassiker!
Her får du en vaskeægte sommerkage, som både smager fantastisk og er nem at lave til mange! En kæmpe jordbærkage i bradepande er perfekt til sommerens fester, og den her version er helt klassisk. En svampet mazarinbund med masser af marcipan, et lag smeltet chokolade, en syrlig mascarponecreme og et gavmildt lag af friske jordbær på toppen – simpelt, smukt og uimodståeligt lækkert.
Perfekt til sommerens fester
Kagen er genial til både fødselsdage, studenterfester, grillfester og sommerhygge i haven. Den kan laves i god tid og er nem at transportere, hvilket gør den oplagt til store selskaber. Jordbærkagen er også perfekt på kagebordet til Skt. Hans eller som et festligt punktum til en picnic i det fri.
Nem at lave – og altid et hit
Selvom den ser overdådig ud, er jordbærkagen faktisk super nem at lave. Mazarinbunden rører du hurtigt sammen, og mascarponecremen er frisk, syrlig og uden for meget pjat. Pynt med masser af jordbær lige inden servering – så har du den lækreste kæmpe jordbærkage, klar til servering.

Kæmpe jordbærkage i bradepande – Jordbærkage til mange
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 540 g blødt smør
- 400 g sukker
- 600 g marcipan, revet
- 10 æg, stuetemperatur
- 200 g hvedemel
- 1 1/2 tsk bagepulver
Mascarpone creme
- 500 g mascarpone
- 1/2 l piskefløde
- 1 1/2 citron, saft og fintrevet skal
- 160 g flormelis
- 1 spsk vaniljesukker
Derudover
- 250 g chokolade 55%, hakket
- 600 g jordbær, skåret i forskellige stykker
- Evt. mynte og syre
Sådan gør du
- Pisk smør, sukker og marcipan til en lys creme – det tager sagtens 5 minutters tid.Grundet den store mængde gøres det nemmest på en røremaskine. Skrab kanterne ned undervejs.
- Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk mellem hvert æg, til det er arbejdet helt ind i cremen.
- Bland mel og bagepulver og sigt det i cremen, og vend det hurtigt sammen. Du kan også piske det i, men pisk endelig ikke for meget.
- Fordel kagecremen i en dyb bradepande beklædt med bagepapir, og bag kagen i midten af en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig varme, i ca. 30-35 minutter.Bradepanden er den størrelse der følger med til ovnen – ca. 42×32 cm.
- Fordel chokoladen på toppen af den varmekage og lad den smelte, og smør den derefter ud med bagsiden af en ske.Lad chokoladen sætte sig helt inde du fortsætter. Sæt evt. kagen på køl.
- Hæld alle ingredienserne til mascarponecremen i en skål, og pisk dem sammen til cremen tykner.
- Smør toppen af kagen med mascarponecreme, og fordel jordbærrene på toppen. Pynt evt. med mynte og syre.Opbevar kagen på køl til den skal servers.

Jeg er ny i køkkenet 🙂
Hvilken slags chokolade skal jeg bruge til bunden og hvor mange gram?
Hej Susanne
Ej det er min fejl det ikke er skrevet – det beklager jeg.
Det er opdateret nu 🙂
Kh Dianna
Hvor meget chokolade
Hej Hanne
Beklager det manglede, det er opdateret på opskriften 🙂
Kh Dianna
Hej hvor meget chokolade det står ikke i opskriften
Hej Jeanne
Det er opdateret, den havde jeg desværre misset 🙂
Kh Dianna
Fantastisk opskrift. Lavede den forleden til en familien komsammen og alle var vildt begejstrede⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Hejsa
Ej hvor gør det mig glad at høre – tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
I opskriften mangler i chokoladen
Hej Tine
Ja det opdagede jeg desværre også, men lige en tand for sent.
Det er opdateret nu 🙂
Kh Dianna
Hej!
Kan man lave den glutenfri? Fx med mandelmel eller lignende? 🙂
Hej Elisabeth
Det har jeg ikke prøvet, men det tænker jeg sagtens du kan 🙂
Kh Dianna
Hejsa. Jeg skal servere den i morgen formiddag og vil bage den i dag. Kan jeg godt stille den på køl med creme på eller vil du først lave cremen og lægge den på kagen før servering. Seføli først jordbær lige før servering.
Hej Rikke
Du kan sagtens lægge cremen på i dag og så opbevare den på køl:)
Kh Dianna
Hej Dianna
Kan jeg bytte hvedemel ud med mandelmel .
Hej Tina
Har desværre ikke prøvet, men det tænker jeg godt du kan:)
Dbh Dianna
Jeg har sådan nogle store, flotte halve jordbær på frost. Vakuumpakket.
Kan de bruges?
Eller bør jeg lave noget andet af dem?
Hej Marianne
Jeg tror desværre de bliver bliver for smattede når de tør op, så jeg ville bruge friske:)
Kh Dianna
Den ser super lækker ud. Kan den mon fryses
Hej Grethe
Du kan sagtens fryse selve bunden 🙂
Men vil anbefale at vente med creme og jordbær til den skal serveres:)
Kh Dianna
Hej Dianna,
Den ser godt nok lækker ud, jeg glæder mig til at lave den.
Vi er dog ikke så vilde med mascapone. Tror du kagen vil blive for sød med vaniljecreme i stedet for?
Mvh Lenia
Hej Lenia
Nej slet ikke – det er jo ligesom en klassisk jordbærtærte, så det kan I sagtens gøre:)
Kh Dianna
Bedste jordbærkage ever!!
Hejsa
Det er jeg virkelig glad for at høre – tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna