Jordbær-rabarbersaft - Opskrift på rabarbersaft med jordbær

Jordbær-rabarbersaft

Jordbær-rabarbersaft
Opskrift på jordbær-rabarbersaft med vanilje.
Denne portion giver til ca. 2 liter saft. Personligt foretrækker jeg at fortynde denne med vand og masser af isterninger.
Jordbær-rabarbersaft - Opskrift på rabarbersaft med jordbær

En vaske ægte dansk sommerklassiker, – jordbær-rabarbersaft med vanilje.
Den smager vidunderligt skønt, – frisk og sødmefuld på den helt rigtigt måde.
Det er super nemt at lave, og saften holder fint et par uger på køl. Jeg skyller gerne de skolde flasker i lidt atemon, – men det kan man gøre som man lyster.
Saften er ligeledes fryseegnet, så den kan sagtens fryses ned i mindre portioner.
Server saften med masser af isterninger og fortynd den med en smule vand til du opnår den styrke du ønsker.

Jordbær-rabarbersaft - Opskrift på rabarbersaft med jordbær

Jordbær-rabarbersaft

Opskrift på jordbær-rabarbersaft med vanilje.
Denne portion giver til ca. 2 liter saft. Personligt foretrækker jeg at fortynde denne med vand og masser af isterninger.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 30 minutter

Video af opskriften

Ingredienser

  • 700 g

    rabarber

  • 500 g

    jordbær, - frost eller friske

  • 450 g

    sukker

  • 1 1/2 l vand
  • 1

    vaniljestang

  • Evt. atemon til at skylle flaskerne med

Sådan gør du

  • Rens rabarberne og skær dem i stykker på ca. 1 cm i tykkelsen, - hæld dem i en gryde sammen med jordbærrene. Sørg ligeledes for at rense disse grundigt hvis de er friske.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med en smule af sukkeret.
  • Hæld sukker, vanilje og vaniljestangen i gryden sammen med rabarber og jordbær.
  • Hæld vandet over og bring i kog.
  • Skru ned til middel varme og lad saften småkoge i ca. 20 min.
  • Sluk for blusset og lad saften køle let af, inden den hældes gennem en finmasket sigte og fyldes på skoldede og evt. atemon skyllede flasker.
  • Opbevar saften på køl og drink den iskold, - gerne med masser af isterninger.
Jordbær-rabarbersaft - Opskrift på rabarbersaft med jordbær
Jordbær-rabarbersaft – Opskrift på rabarbersaft med jordbær
Jordbær-rabarbersaft - Opskrift på rabarbersaft med jordbær
Jordbær-rabarbersaft – Opskrift på rabarbersaft med jordbær

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)