En vaske ægte dansk sommerklassiker, – jordbær-rabarbersaft med vanilje.
Den smager vidunderligt skønt, – frisk og sødmefuld på den helt rigtigt måde.
Det er super nemt at lave, og saften holder fint et par uger på køl. Jeg skyller gerne de skolde flasker i lidt atemon, – men det kan man gøre som man lyster.
Saften er ligeledes fryseegnet, så den kan sagtens fryses ned i mindre portioner.
Server saften med masser af isterninger og fortynd den med en smule vand til du opnår den styrke du ønsker.
Jordbær-rabarbersaft
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 700 g
rabarber
- 500 g
jordbær, - frost eller friske
- 450 g
sukker
- 1 1/2 l vand
- 1
vaniljestang
-
Evt. atemon til at skylle flaskerne med
Sådan gør du
- Rens rabarberne og skær dem i stykker på ca. 1 cm i tykkelsen, - hæld dem i en gryde sammen med jordbærrene. Sørg ligeledes for at rense disse grundigt hvis de er friske.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med en smule af sukkeret.
- Hæld sukker, vanilje og vaniljestangen i gryden sammen med rabarber og jordbær.
- Hæld vandet over og bring i kog.
- Skru ned til middel varme og lad saften småkoge i ca. 20 min.
- Sluk for blusset og lad saften køle let af, inden den hældes gennem en finmasket sigte og fyldes på skoldede og evt. atemon skyllede flasker.
- Opbevar saften på køl og drink den iskold, - gerne med masser af isterninger.