Opskrift på jordbær-rabarbersaft med vanilje.
Denne portion giver til ca. 2 liter saft. Personligt foretrækker jeg at fortynde denne med vand og masser af isterninger.
Samlet tid 30 minutterminutter
Author Dianna
Ingredienser
700g
rabarber
500g
jordbær, - frost eller friske
450g
sukker
1 1/2lvand
1
vaniljestang
Evt. atemon til at skylle flaskerne med
Sådan gør du
Rens rabarberne og skær dem i stykker på ca. 1 cm i tykkelsen, - hæld dem i en gryde sammen med jordbærrene. Sørg ligeledes for at rense disse grundigt hvis de er friske.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med en smule af sukkeret.
Hæld sukker, vanilje og vaniljestangen i gryden sammen med rabarber og jordbær.
Hæld vandet over og bring i kog.
Skru ned til middel varme og lad saften småkoge i ca. 20 min.
Sluk for blusset og lad saften køle let af, inden den hældes gennem en finmasket sigte og fyldes på skoldede og evt. atemon skyllede flasker.
Opbevar saften på køl og drink den iskold, - gerne med masser af isterninger.