kører kun lige ud af ladestationen, drejer rundt om sig selv og siger så “Klipperens motor er overophedet”, og så sker der ikke videre. Den bliver stående og starter ikke igen. Vi sætter den så i laderen igen (efter nogle timer), og igen sker det samme, - den kører ud, drejer om sig selv og kommer med samme besked.

Italiensk krydrede spareribs med panzanella

Italiensk krydrede spareribs med panzanella
Opskrift på lækre italiensk krydrede spareribs med italiensk brødsalat.
kører kun lige ud af ladestationen, drejer rundt om sig selv og siger så “Klipperens motor er overophedet”, og så sker der ikke videre. Den bliver stående og starter ikke igen. Vi sætter den så i laderen igen (efter nogle timer), og igen sker det samme, - den kører ud, drejer om sig selv og kommer med samme besked.

Lækre grillede spareribs smurt med en skøn italiensk marinade og serveret med den skønneste italienske brødsalat Panzanella.
Jeg ved ikke hvor italiensk et sparerib normalt er, men det blev de altså den dag vi grillede disse. De er smurt med en lækker marinade tilsat mit hjemmelavede italienske krydderi, grillet ved svag varme en god time og serveret med en af mine yndlingssalater, – italiensk brødsalat.
Denne gang købte vi nogle lækre tykke spareribs, enkelt skåret, virkelig lækre, – men helt almindelige spareribs vil være præcis ligeså gode.
Server dem evt. også med en lækker klassisk kartoffelsalat til, det vil passe dejligt til de let krydrede ben.

kører kun lige ud af ladestationen, drejer rundt om sig selv og siger så “Klipperens motor er overophedet”, og så sker der ikke videre. Den bliver stående og starter ikke igen. Vi sætter den så i laderen igen (efter nogle timer), og igen sker det samme, - den kører ud, drejer om sig selv og kommer med samme besked.

Italiensk krydrede spareribs med panzanella

Opskrift på lækre italiensk krydrede spareribs med italiensk brødsalat.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Spareribs

  • 4

    almindelige spareribs, eller 8-12 tykke spareribs, enkelt skåret

  • 1 dl

    god olivenolie

  • 1 dl

    god mørk balsamico

  • 4 spsk

    italiensk krydderi

  • Salt og peber

Panzanella

  • 600 g

    små solmodne tomater, gerne forskellige farver

  • 1 stor håndfuld basilikum, grofthakket
  • 1

    lille rødløg, skåret i ringe

  • 1

    burrata, drænet for væde

Mariande

  • 3/4 dl

    olivenolie

  • 2 spsk

    hvidvinseddike

  • 1 spsk

    honning

  • 1 fed

    hvidløg, revet

  • 2 2 stilke basilikum, grofthakkede blade herfra
  • Salt og peber

Croutoner

  • 1/2

    daggammelt franskbrød, gerne et rustikt et af slagsen

  • Lidt olie

  • Salt

Sådan gør du

Spareribs

  • Tag benene ud af køleskabet og lad dem hvile, overdækket, på køkkenbordet i 20-30 min.
  • Bland olie med balsamico og pisk det godt sammen med et piskeris.
  • Tilsæt italienskkrydderi, pisk det ind i marinaden og smag til med salt og peber.
  • Pensl benene godt med marinade, og gem resten til at pensle med undervejs.
  • Steg benene i ca. 1-1 1/2 time (afhængigt af type af ben), over indirekte varme på kulgrill eller i gas grill hvor alle blus står på minimum. Vend benene flere gange undervejs, og pensl løbende med medrinaden.

Croutoner

  • Skær brødet i store chunks og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv dem en smule olie og salt og vend det godt sammen. Bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig ovn, i ca. 15 min., og lad dem derefter køle af.

Marinade

  • Bland olivenolie med hvidvinseddike, honning, hvidløg og basilikum. Smag til med salt og peber og vend løgringene heri. Lad marinaden trække 15 min.

Panzanella

  • Halver tomaterne på forskellige leder så du får et rustiks udseende. Hæld dem i en skål sammen med basilikummen og de afkølede croutoner. Overhæld med marinaden og vend det godt sammen med hænderne.
  • Anret salaten i et dybt fad og top den med burrata.
  • Server straks med de krydrede spareribs.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*