Indbagt feta i filodeje tilberedt i airfryere - Opskrift på bagt feta i airfryer

Indbagt feta i filodeje – tilberedt i airfryere

Lækre sprøde filodejs pakker med bagt feta og friskkværnet peber, tilberedt i airfryer.
Bagt feta serveret med friske salater, tomater, pesto og pinjekerner, så frisk og lækkert.
Perfekt som en let frokost, forret eller appetizer.
Indbagt feta i filodej, en nem og lækker hilsen fra det skønner Grækenland. Det er både nemt, hurtigt og energivenligt at tilberede disse filopakker i din airfryer.
Masser af lag af sprød filodej der svøber sig om denne bløde bagte feta, mmmmm.
I opskriften anbefaler jeg 1 filopakke med 1/2 feta ost i, pr. person, – og så en masse grøn salat ved siden af, men er du meget sulten, eller serveres retten som hovedmåltid, så vil jeg anbefale 2 filopakker pr. person.
Serveres de som appetizer vil jeg anbefale at dele fetaosten i 4, og ikke i 2 som beskrevet i opskriften, – gør det sammen med filodejen, – men halver den, så der ikke kommer for mange lag.

Indbagt feta i filodeje tilberedt i airfryere - Opskrift på bagt feta i airfryer

Indbagt feta i filodeje – tilberedt i airfryere

Opskrift på indbagt feta, tilberedt i airfryer.
Men denne portion får man en filopakke hver med 1/2 feta ost i. Server med en sprød salat til, til en let frokost eller forret. Er det hovedmåltid, vil jeg anbefale 2 filopakker pr. person.
5 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret, Frokost
Køkken: Dansk, Græsk
Keyword: Airfryer, Airfryer opskrifter, airfryer tilberedning, Let frokost, Sommer mad
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Indbagt feta i filodeje

  • 2 feta blokke á 175-200 g
  • 4 stykker fersk filodej *eller frost – læs mere i opskriften
  • Friskkværnet peber
  • Olivenolie

Tilbehør

  • 4-8 håndfulde blandet salat
  • 4-6 store tomater, skåret I skiver
  • 8 spsk pesto
  • 1 håndfuld pinjekerner, ristet på en tør pande
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Halver fetablokkene, og læg dem til side på et spækbræt.
  • Dryp en smule olie ud på filodejen, og smør det ud med hænderne. Fold den på midten, på den lange led, – så du får et smaller aflangt stykke.
    Oliesiderne skal foldes mod hinanden, så de klæber sammen.
    *Bruger du filodej fra frost i små kvadratiske stykker, vil jeg anbefale at lægge 3-4 lag filodej oven på hinanden, smurt med en smule olie imellem hvert lag. Pak fetaen ind i det, og læg lukke siden nedad på en bageplade med bagepapir. Det er vigtigt med 3-4 lag, for at dejen ikke brister når den bages.
  • Dryp også den aflange side med en smule olie, og smør det ud med hænderne.
  • Læg fetaosten i den ene ende, og krydr med lidt friskkværnet peber.
  • Fold dejen ind over så det skjuler osten, flip derefter siderne ind over, og fold derefter filodejen omkring resten af fetaen.
    Fortsæt til alle 4 stykker er pakket ind.
    *Se videoen ovenover opskriften, – her viser jeg hvordan de foldes med fersk filodej.
  • Smør ydersiderne af filopakken med olie, og læg dem ned i din airfryer.
  • Tænd på 180 grader, og bag filopakkerne i ca. 15-18 minutter.
  • Lad dem køle af et øjeblik inden de servers med et par håndfulde salat, tomater, pesto og pinjekerner.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Indbagt feta i filodeje tilberedt i airfryere - Opskrift på bagt feta i airfryer
Indbagt feta i filodeje tilberedt i airfryere – Opskrift på bagt feta i airfryer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse