Lækre sprøde filodejs pakker med bagt feta og friskkværnet peber, tilberedt i airfryer.
Bagt feta serveret med friske salater, tomater, pesto og pinjekerner, så frisk og lækkert.
Perfekt som en let frokost, forret eller appetizer.
Indbagt feta i filodej, en nem og lækker hilsen fra det skønner Grækenland. Det er både nemt, hurtigt og energivenligt at tilberede disse filopakker i din airfryer.
Masser af lag af sprød filodej der svøber sig om denne bløde bagte feta, mmmmm.
I opskriften anbefaler jeg 1 filopakke med 1/2 feta ost i, pr. person, – og så en masse grøn salat ved siden af, men er du meget sulten, eller serveres retten som hovedmåltid, så vil jeg anbefale 2 filopakker pr. person.
Serveres de som appetizer vil jeg anbefale at dele fetaosten i 4, og ikke i 2 som beskrevet i opskriften, – gør det sammen med filodejen, – men halver den, så der ikke kommer for mange lag.
Har du ikke en Airfryer, – så find opskriften på indbagt feta tilberedt i ovn lige her – klik her.
Indbagt feta i filodeje – tilberedt i airfryere
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Indbagt feta i filodeje
- 2 feta blokke á 175-200 g
- 4 stykker fersk filodej *eller frost – læs mere i opskriften
- Friskkværnet peber
- Olivenolie
Tilbehør
- 4-8 håndfulde blandet salat
- 4-6 store tomater, skåret I skiver
- 8 spsk pesto
- 1 håndfuld pinjekerner, ristet på en tør pande
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Halver fetablokkene, og læg dem til side på et spækbræt.
- Dryp en smule olie ud på filodejen, og smør det ud med hænderne. Fold den på midten, på den lange led, – så du får et smaller aflangt stykke. Oliesiderne skal foldes mod hinanden, så de klæber sammen.*Bruger du filodej fra frost i små kvadratiske stykker, vil jeg anbefale at lægge 3-4 lag filodej oven på hinanden, smurt med en smule olie imellem hvert lag. Pak fetaen ind i det, og læg lukke siden nedad på en bageplade med bagepapir. Det er vigtigt med 3-4 lag, for at dejen ikke brister når den bages.
- Dryp også den aflange side med en smule olie, og smør det ud med hænderne.
- Læg fetaosten i den ene ende, og krydr med lidt friskkværnet peber.
- Fold dejen ind over så det skjuler osten, flip derefter siderne ind over, og fold derefter filodejen omkring resten af fetaen.Fortsæt til alle 4 stykker er pakket ind.*Se videoen ovenover opskriften, – her viser jeg hvordan de foldes med fersk filodej.
- Smør ydersiderne af filopakken med olie, og læg dem ned i din airfryer.
- Tænd på 180 grader, og bag filopakkerne i ca. 15-18 minutter.
- Lad dem køle af et øjeblik inden de servers med et par håndfulde salat, tomater, pesto og pinjekerner.
Hej med dig.
Jeg er super fan af dine opskrifter, men det ville være rigtig rart, når noget skal tilberedes i din airfryer, at du samtidig fortæller hvor længe og hvor mange grader ovnen skal stå på, da det ikke er alle der har sådan en airfryer .
Hvis det ikke er for bøvlet, så ved jeg at vi er mange der ville sætte stor pris på det, smiler.
Men du laver det skønneste mad, dejligt lige at kigge forbi, når man trænger til lidt afveksling .
Knus Betina
Hej Betina
Tusind tak for din besked 🙂 Hvor er det dejligt du kan lide mine opskrifter – tak 🙂
Jamen jeg har skam en opskrift hvor de tilberedes i ovn, – den finder du her: https://gourministeriet.dk/indbagt-feta-i-filodej/
Men god ide lige at nævne det i opskriften her, – det får jeg lige flettet ind i introen 🙂
Kh Dianna