Opskrift på indbagt feta, tilberedt i airfryer.Men denne portion får man en filopakke hver med 1/2 feta ost i. Server med en sprød salat til, til en let frokost eller forret. Er det hovedmåltid, vil jeg anbefale 2 filopakker pr. person.
Ret Forret, Frokost
Køkken Dansk, Græsk
Nøgleord Airfryer, Airfryer opskrifter, airfryer tilberedning, Let frokost, Sommer mad
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Indbagt feta i filodeje
2feta blokke á 175-200 g
4stykkerfersk filodej *eller frost – læs mere i opskriften
Halver fetablokkene, og læg dem til side på et spækbræt.
Dryp en smule olie ud på filodejen, og smør det ud med hænderne. Fold den på midten, på den lange led, – så du får et smaller aflangt stykke. Oliesiderne skal foldes mod hinanden, så de klæber sammen.*Bruger du filodej fra frost i små kvadratiske stykker, vil jeg anbefale at lægge 3-4 lag filodej oven på hinanden, smurt med en smule olie imellem hvert lag. Pak fetaen ind i det, og læg lukke siden nedad på en bageplade med bagepapir. Det er vigtigt med 3-4 lag, for at dejen ikke brister når den bages.
Dryp også den aflange side med en smule olie, og smør det ud med hænderne.
Læg fetaosten i den ene ende, og krydr med lidt friskkværnet peber.
Fold dejen ind over så det skjuler osten, flip derefter siderne ind over, og fold derefter filodejen omkring resten af fetaen.Fortsæt til alle 4 stykker er pakket ind.*Se videoen ovenover opskriften, – her viser jeg hvordan de foldes med fersk filodej.
Smør ydersiderne af filopakken med olie, og læg dem ned i din airfryer.
Tænd på 180 grader, og bag filopakkerne i ca. 15-18 minutter.
Lad dem køle af et øjeblik inden de servers med et par håndfulde salat, tomater, pesto og pinjekerner.