Nem og lækker hyldeblomst saft, – dejlig balance mellem syre og sødme, og skøn friske smag af blomstrende hyldeblomster og citron.
Saften er koncentreret og blandes op efter ønske, – jeg blander den ca. 1:4 med masser af is og citronskiver.
Hyldeblomstsaft
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1,2 l vand
- 35 hyldeblomstskærme
- 600 g sukker, – jeg bruger halv rørsukker og halv almindelig sukker
- 2 citroner
- 15 g citronsyre
- Evt. atamon
Sådan gør du
- Ryst forsigtigt hyldeblomstskærmene fri for smådyr, og klip blomsterne af ned i en gryde. Klip så meget af de bitre stilke som muligt.
- Skyl citronerne grundigt og skær dem i skiver.
- Fordel skiverne ovenpå hyldeblomsterne og drys med citronsyre herover.
- Kog vand og sukker op i en gryde til sukkeret er opløst, og hæld det derefter over citronskiver og hyldeblomsterne.
- Læg låg på gryden og sæt den på køl i 2-3 dage.
- Hæld saften igennem et rent klæde eller meget finmasket sigte, og hæld derefter på skoldede og evt. atamon skyllede flasker.
- Opbevar saften på køl hvor den holder sig fint en måneds tid, forudsat at flaskerne er grundigt rengjorte, – eller frys saften ned i mindre portioner.