Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Hyldeblomstsaft
Opskrift på nem og lækker hyldeblomstsaft.
Denne portion giver ca. 1 1/2 l koncentreret saft
Ret
Drinks
Køkken
Dansk
Samlet tid
3
days
days
Servings
12
personer
Ingredienser
1,2
l
vand
35
hyldeblomstskærme
600
g
sukker, - jeg bruger halv rørsukker og halv almindelig sukker
2
citroner
15
g
citronsyre
Evt. atamon
Sådan gør du
Ryst forsigtigt hyldeblomstskærmene fri for smådyr, og klip blomsterne af ned i en gryde. Klip så meget af de bitre stilke som muligt.
Skyl citronerne grundigt og skær dem i skiver.
Fordel skiverne ovenpå hyldeblomsterne og drys med citronsyre herover.
Kog vand og sukker op i en gryde til sukkeret er opløst, og hæld det derefter over citronskiver og hyldeblomsterne.
Læg låg på gryden og sæt den på køl i 2-3 dage.
Hæld saften igennem et rent klæde eller meget finmasket sigte, og hæld derefter på skoldede og evt. atamon skyllede flasker.
Opbevar saften på køl hvor den holder sig fint en måneds tid, forudsat at flaskerne er grundigt rengjorte, - eller frys saften ned i mindre portioner.
Video