Lækker hjemmelavet purløgsmayonnaise, – perfekt til smørrebrød eller som dip til små appetizers.
Jeg laver bl.a. denne mayo til lækre fritterede vagtelæg, – en skøn appetizer der er super nem at lave og som smager helt fantastisk.
Hjemmelavet purløgsmayo
Opskrift på nem og lækker purløgsmayonnaise. Denne opskrift giver ca. 3 dl.
Ingredienser
- 40 g æggeblommer
- 2 dl rapsolie
- 1 bdt purløg, grofthakket
- 1 1/2 tsk dijonsennep
- 2 spsk citronsaft
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Kom æggeblommer, dijon, citron og purløg i en minihakker, og blend til den har en ensartet konsistent. Skrab kanterne ned et par gange undervejs.
Tilsæt olien, lidt ad gangen, gerne mens minihakkeren kører, hvis det er muligt. Fortsæt til mayonnaisen har den rette konsistens, og blend grundigt til purløget er blendet godt ud i mayonnaisen.
Smag til med salt, evt. yderligere citron og lidt peber.
Stil den på køl til den skal serveres.
