Lækker hjemmelavet purløgsmayonnaise, – perfekt til smørrebrød eller som dip til små appetizers.
Jeg laver bl.a. denne mayo til lækre fritterede vagtelæg, – en skøn appetizer der er super nem at lave og som smager helt fantastisk.
Hjemmelavet purløgsmayo
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 40 g
æggeblommer
- 3 dl
rapsolie
- 1 bdt
purløg, grofthakket
- 1 1/2 tsk
dijonsennep
- 2 spsk
citronsaft
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Kom æggeblommer, dijon, citron og purløg i en minihakker, og blend til den har en ensartet konsistent. Skrab kanterne ned et par gange undervejs.
- Tilsæt olien, lidt ad gangen, gerne mens minihakkeren kører, hvis det er muligt. Fortsæt til mayonnaisen har den rette konsistens, og blend grundigt til purløget er blendet godt ud i mayonnaisen.
- Smag til med salt, evt. yderligere citron og lidt peber.
- Stil den på køl til den skal serveres.