Nem og lækker opskrift på kylling tilberedt i Airfryer.
Det er drøn nemt at lave en hel kylling i en Airfryer, – og den bliver både sprød og saftig.
Når jeg tilbereder en hel kylling i airfryer gnider jeg den gerne med lidt olie, og godt med salt inden tilberedning. Andre gange får den også godt med citronsaft på skindet, inden salt og olie, – og derefter putter jeg de tomme citroner, 2 stk, ind i kyllingen med en god håndfuld frisk timian.
Det smager så dejligt, og giver masser af smag til kyllingen.
Hel kylling tilberedt i Airfryer
Når du skal tilberede en hel kylling i Airfryer, er det naturligvis vigtigt at din Airfryer kan rumme den størrelse kylling der skal på menuen.
Det er vigtigt at den ikke rammer varme elementerne.
Derudover kan du med fordel lige binde lårene sammen, – så ved du i hvert fald de holder sig på plads.
Jeg har undladt det et par gange, og så kan de altså godt ændre position under tilberedning, – så det kan være svært at åbne kurven 😉
Kylling i Airfryer er drøn nemt at gå til, – det smager dejligt og du får en lækker saftig kylling.
Hel kylling i Airfryer
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 kylling, ca. 1,3 kg
- Olivenolie
- Salt
- Evt. citroner og timian
Sådan gør du
- Skyl og rens kyllingen grundigt, og dup denne derefter tør med lidt køkkenrulle.
- Smør kyllingen med olie på hele ydersiden, og gnid den med rigeligt salt både indvendigt og udvendigt.Bind evt. lårene sammen ved knoglen.*Du kan, ligesom i videoen, også tilsætte citron og timian til din kylling. Dryp citronsaft ud over skindet inden du giver den olie og salt, og læg de tomme citroner ind i kyllingen med en god håndfuld frisk timian. Husk også at salte kyllingen indvendigt ved denne fremgangsmåde.
- Læg kyllingen med brystet nedad i kurven på din airfryer, – og steg den i 25 minutter ved 180 grader. Jeg bruger almindeligt airfryer program.*Skal du lave en sauce, kan du med fordel holde lidt vand i bunden af airfryeren, – dette må dog ikke komme op og ramme kyllingen.
- Vend kyllingen om, og steg den videre i yderligere 20-25 minutter ved 180 grader. Tjek undervejs, – airfryers varmer forskelligt. Tjek også gerne temperaturen med et stege termometer, – kyllingen er gennemstegt ved 75 gradere.
- Lad kyllingen hvile i 10-15 minutter inden den skæres ud.
Når du skriver alm. airfryer program, trykker du så ikke på chicken Er helt ny i dette univers, har købt den samme model som din Hilsen Tanja
Hej Tanja
Jeg bruger faktisk mest det almindelige airfryer program når jeg skal udvikle opskrifter, – da ikke alle airfryers har samme indstillinger og funktioner. Så for at alle kan være med, bruger jeg airfry programme 🙂
kh Dianna
Meget saftig og lækker kylling. Kan varmt anbefales.
Hej Unna
Det er jeg virkelig glad for at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Køb ikke den mindste frayer, jeg ville gerne have haft den forkantede, men er meget glad for det den kan.
Har lige fulgt din nemme opskrift. Kyllingen var lækker sprød, lige da jeg tog den ud af AirFryeren, men efter at have hvilet de anbefalede 10-15 min. var skindet blevet blødt… Hvad gik galt?
Hej Merete
Blev den mon dække til, eller stod den bare?
Synes at nogle kyllinger har så tyndt et lag skind, at det godt kan bliver blødt efter kort tid – måske det har været tilfældet?
et vil typisk være mest sprødt der hvor der er mest fedt under skindet.
Kh Dianna