
Gyroskrydrede grillspyd med kylling, løg og peberfrugt – masser af smag, saftige og simpelthen så lækre.
De tager ingen tid at lave, men du kan med fordel lade kylling og grønt marinere en times tid på køl, – præcis hvad der passer bedst tidsmæssigt hos dig.
Prøv denne opskrift på hjemmelavet gyroskrydderi, – virkelig lækkert, og ofte har du i forvejen ingredienserne i din krydderiskuffe.
Server med en god græsk pastasalat, græske fladbrød, tzatziki eller lignende.
Klik her og find flere græske opskrifter.

Gyros kyllingespyd – Grillspyd med kylling og gyros
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g kylling
- 1-2 peberfrugter
- 2 rødløg
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk gyroskrydderi – klik her for opskrift
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær kyllingen i større chunks, – ikke for småt så de bliver tørre under tilberedning.
- Skær løgene i kvarte og halver disse, og del dem så de sidder sammen med 2-3 lameller.
- Skær peberfrugterne i store stykker.
- Bland kylling, løg, peberfrugt, olie og gyroskrydderi i en skål og vend det hele godt sammen så alle sider er smurt ind i olie/krydderi. Krydr med salt og peber.*Er tiden til det kan du med fordel lade kyllingen marinere en times tid på køl.
- Fordel kylling, løg og peberfrugt på 4 grillspyd, – sæt det tæt, men uden at mase det for meget sammen.
- Steg dine kyllingespyd på grillen til de er gyldne på alle sider, og kyllingen er gennemstegt. Vend dem under vejs.De kan laves over kul, på gasgrille eller endda i ovnen eller på panden, – præcis hvad der passer bedst hos dig.*Laves de i ovnen skal de have ca. 15 minutter ved 220 grader – naturligvis alt efter størrelse på stykkerne. Tjek altid at kyllingen er gennemstegt.

