Super lækker rodfrugtmos der kan erstatte den klassiske kartoffelmos. Nogle gange er det bare lækkert med lidt forandringer, – og denne mos smager bare helt fantastisk. Jeg har bevidst valgt at spare lidt på smørret da det ikke altid egner sig med en smørholdig variant, – selvom den nu heller ikke er den værste.
Grov kartoffelmos med rodfrugter
Opskrift på lækker grov kartoffelmos med rodfrugter
Ingredienser
- 600 g bagekartfoler
- 400 g knoldselleri
- 300 g gulerod
- 200 g pastinakker
- 50 g smør
- 2 spsk creme fraiche
- Salt og peber
- Evt. friskhakket persille og forårsløgstoppe til toppen
Fremgangsmåde
Skræl grøntsagerne og skær dem i mindre tern.
Hæld grøntsager i en stor gryde med usaltet vand, og kog dem ved middel varme til de er godt møre, ca. 25 min., - de må ikke koge ud.
Hæld vandet fra, og gem et par deciliter til evt. at justere konsistensen med.
Tilsæt smør og creme fraiche og hak kartoffelmosen med et piskeris, - den skal gerne bibeholde nogle klumper.
Juster evt. konsistensen med lidt kogevand og smag derefter til med salt og peber.

Pingback: Lammeskank - Opskrift på rødvins braiseret skank med tilbehør