Super lækker rodfrugtmos der kan erstatte den klassiske kartoffelmos. Nogle gange er det bare lækkert med lidt forandringer, – og denne mos smager bare helt fantastisk. Jeg har bevidst valgt at spare lidt på smørret da det ikke altid egner sig med en smørholdig variant, – selvom den nu heller ikke er den værste.
Grov kartoffelmos med rodfrugter
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g
bagekartfoler
- 400 g
knoldselleri
- 300 g
gulerod
- 200 g
pastinakker
- 50 g
smør
- 1/2-1 dl
creme fraiche
-
Salt og peber
-
Evt. friskhakket persille og forårsløgstoppe til toppen
Sådan gør du
- Skræl grøntsagerne og skær dem i mindre tern.
- Hæld grøntsager i en stor gryde med usaltet vand, og kog dem ved middel varme til de er godt møre, ca. 25 min., - de må ikke koge ud.
- Hæld vandet fra, og gem et par deciliter til evt. at justere konsistensen med.
- Tilsæt smør og creme fraiche og hak kartoffelmosen med et piskeris, - den skal gerne bibeholde nogle klumper.
- Juster evt. konsistensen med lidt kogevand og smag derefter til med salt og peber.
Pingback: Lammeskank - Opskrift på rødvins braiseret skank med tilbehør