
Super lækre grøntsagsspyd til grillen, penslet med en skøn marinade af krydderolier, hvidløg, persille og chili.
De her grøntsagsspyd er så nemme at lave, farverne er skønne og smagen er fantastisk.
De super hurtige at bikse sammen, og så er det altså bare møg hyggeligt med grillspyd.
Vi tilberedte dem over kul på vores Morsø churrasco bbq sæt der passer til grillen. Her ligger spyddene på en holder, og man undgår derfor at grøntsagerne ligger direkte på grillen med mulighed for at sætte sig fast og brænde.
Laves de direkte på en gasgrill vil jeg anbefale at man skærer grøntsagerne i tykkere stykker. Sæt dem på spyddet så de ligger “vandret”, – på den måde er de mindre tilbøjelige til at gå i stykker under tilberedning direkte på varmekilden.

Grøntsagsspyd med hvidløg og chili
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Grøntsagsspyd
- 1
squash
- 2
rødløg
- 1
rød peberfrugt
- 1
grøn peberfrugt
- 1
gul peberfrugt
Marinade
- 1 håndfuld
bredbladet persille, finthakket
- 1/2
rød chili, finthakket
- 4 fed
hvidløg, fintrevet eller presset
- 1 dl
god raps eller olivenolie
- 2 spsk
citron
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Skær squashen i skiver på ca. 1/2 cm.
- Skræl løgene, halver dem og skær dem i kvarte.
- Peberfrugterne renses og skæres i store stykker.
- Fordel grøntsagerne på 4 grillspyd.
- Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber.
- Pensl grøntsagerne med marinaden, - gem resten til pensling undervej.
- Grill dine grøntsagsspyd over en varm grill, pensl med marinaden og vend dem undervejs, til de har fået farve på alle sider og er let møre, - der skal gerne stadig være bid i alle grøntsager. Vi gav dem ca. 20 min. på vores churrasco bbq sæt hvor de er løftet over varmekilden, - laves de direkte på grillfladen skal de have kortere tid.
Noter

