Grillet t-bone på Morsø - Opskrift på lamme t-bone med fyldte kartofler

Grillet lamme t-bone med fyldte kartofler

Anbefal


Grill sæsonen er for alvor sat i gang med det her mega lækre vejr vi har i øjeblikket, – og der er bare ikke noget bedre end at grille.
De her skønne t-bones af lam røg en tur på vores Morsø kulgrill og blev serveret med lækre fyldte kartofler og en lækker græsk salat. Derudover lavede jeg min yndlings bønne dip, – butterbean hummus.

Grillet lamme t-bone med fyldte kartofler

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 2 1/2 time

Opskrift på grillede lamme t-bones med lækre fyldte kartofler.

Ingredienser

  • 8 lamme t-bones
  • 1/2 dl olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 3 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 stilk rosmarin, finthakkede blade heraf
  • Salt og peber
  • Fyldte kartofler
  • 4 mellemstore bagekartofler
  • 100 g revet cheddar
  • 1/2 dl creme fraiche 18% (kommer an på størrelsen af kartoflerne)
  • 1 spsk smør
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Lidt finthakket persille til pynt
  • Græsk salat
  • 1/2 agurk
  • 1 rød peberfrugt
  • 1/2 grøn peberfrugt
  • 14 cherrytomater
  • 1 lille rødløg
  • 120 g feta, gerne et stykke skåret i grove tern
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille, plukket fra stilkene
  • 1 lille glas kalamata oliven
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • 1/2 tsk dijon sennep
  • 1 tsk honning
  • 2 tsk god mørk balsamico
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 1/2 tsk oregano
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Fyldte kartofler Vask kartoflerne grundigt og tør dem derefter grundigt i et viskestykke.

2

Gnid dem med olie og drys med salt, og bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir, i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 1 time.

3

Skær toppen af kartoflerne (kun toppen, de skal ikke halveres), og lad dem køle af i 15 min.

4

Skrab kartoflen ud med en teske og hæld det i en skål, - lad der dog sidde et ganske tyndt lag mod skralden så ikke denne falder sammen. Bag de udhulede kartofler i yderligere 10 min. ved 200 grader.

5

Mos kartoflerne og tilsæt cremefraiche, smør, cheddar og bredbladet persille. Smag til med salt og peber og rør det god sammen.

6

Fyld de udhulede kartofler med kartoffelfyldet, mas det godt ned i kartoflen med en teske og top dem godt op.

7

Bag dem igen i ca. 20 min. til de er fine gyldne på toppen.

8

Tag dem forsigtigt af bagepladen og server dem med finthakket persille.

9

Græsk salat Rør olivenolie sammen med dijon, honning og balsamico, - rør grundigt til sennepen er rørt ind i de andre ingredienser.

10

Tilsæt hvidløg, citronsaft og oregano og rør det godt sammen.

11

Smag til sidst til med salt og peber, og stil marinaden til side.

12

Skær agurk og peberfrugt i store stykker.

13

Halver cherry tomaterne og snit rødløget i brede strimeler.

14

Bland alle grøntsagerne med oliven og perille, hæld marinaden over og bland det godt sammen.

15

Vend forsigtigt feta i og server.

16

Lamme t-bone Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber.

17

Hæld marinaden over kødet og lad det trække 1/2 - 1 time.

18

Grill dine lamme t-bones til de har fået en fin farve på begge sider, - ca. 4-5 min. på hver side (alt efter tykkelse), de skal være fine rosa i midten.

19

Server dem med de lækre fyldte kartofler og sprød græsk salat.

Grillet t-bone på Morsø - Opskrift på lamme t-bone med fyldte kartofler
Grillet t-bone på Morsø – Opskrift på lamme t-bone med fyldte kartofler
Grillet t-bone på Morsø - Opskrift på lamme t-bone med fyldte kartofler
Grillet t-bone på Morsø kulgrill, det både dufter og smager fantastisk.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.