Grillet t-bone på Morsø - Opskrift på lamme t-bone med fyldte kartofler

Grillet lamme t-bone med fyldte kartofler

Grillet lamme t-bone med fyldte kartofler
Opskrift på grillede lamme t-bones med lækre fyldte kartofler.
Grillet t-bone på Morsø - Opskrift på lamme t-bone med fyldte kartofler

Grill sæsonen er for alvor sat i gang med det her mega lækre vejr vi har i øjeblikket, – og der er bare ikke noget bedre end at grille.
De her skønne t-bones af lam røg en tur på vores Morsø kulgrill og blev serveret med lækre fyldte kartofler og en lækker græsk salat. Derudover lavede jeg min yndlings bønne dip, – butterbean hummus.

Grillet t-bone på Morsø - Opskrift på lamme t-bone med fyldte kartofler

Grillet lamme t-bone med fyldte kartofler

Opskrift på grillede lamme t-bones med lækre fyldte kartofler.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 8

    lamme t-bones

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • 2 spsk

    citronsaft

  • 3 fed

    hvidløg, fintrevet

  • 1 stilkrosmarin,finthakkede blade heraf
  • Salt og peber

Fyldte kartofler

  • 4

    mellemstore bagekartofler

  • 100 g

    revet cheddar

  • 1/2 dl

    creme fraiche 18% (kommer an på størrelsen af kartoflerne)

  • 1 spsk

    smør

  • 1 håndfuld

    bredbladet persille, finthakket

  • Olivenolie

  • Salt og peber

  • Lidt finthakket persille til pynt

Græsk salat

  • 1/2

    agurk

  • 1

    rød peberfrugt

  • 1/2

    grøn peberfrugt

  • 14

    cherrytomater

  • 1

    lille rødløg

  • 120 g

    feta, gerne et stykke skåret i grove tern

  • 1lille håndfuld

    bredbladet persille, plukket fra stilkene

  • 1lille glas

    kalamata oliven

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • 1 fed

    hvidløg, fintrevet

  • 1/2 tsk

    dijon sennep

  • 1 tsk

    honning

  • 2 tsk

    god mørk balsamico

  • 1 spsk

    citronsaft

  • 1 1/2 tsk

    oregano

  • Salt og peber

Sådan gør du

Fyldte kartofler

  • Vask kartoflerne grundigt og tør dem derefter grundigt i et viskestykke.
  • Gnid dem med olie og drys med salt, og bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir, i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 1 time.
  • Skær toppen af kartoflerne (kun toppen, de skal ikke halveres), og lad dem køle af i 15 min.
  • Skrab kartoflen ud med en teske og hæld det i en skål, - lad der dog sidde et ganske tyndt lag mod skralden så ikke denne falder sammen. Bag de udhulede kartofler i yderligere 10 min. ved 200 grader.
  • Mos kartoflerne og tilsæt cremefraiche, smør, cheddar og bredbladet persille. Smag til med salt og peber og rør det god sammen.
  • Fyld de udhulede kartofler med kartoffelfyldet, mas det godt ned i kartoflen med en teske og top dem godt op.
  • Bag dem igen i ca. 20 min. til de er fine gyldne på toppen.
  • Tag dem forsigtigt af bagepladen og server dem med finthakket persille.

Græsk salat

  • Rør olivenolie sammen med dijon, honning og balsamico, - rør grundigt til sennepen er rørt ind i de andre ingredienser.
  • Tilsæt hvidløg, citronsaft og oregano og rør det godt sammen.
  • Smag til sidst til med salt og peber, og stil marinaden til side.
  • Skær agurk og peberfrugt i store stykker.
  • Halver cherry tomaterne og snit rødløget i brede strimeler.
  • Bland alle grøntsagerne med oliven og perille, hæld marinaden over og bland det godt sammen.
  • Vend forsigtigt feta i og server.

Lamme t-bone

  • Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber.
  • Hæld marinaden over kødet og lad det trække 1/2 - 1 time.
  • Grill dine lamme t-bones til de har fået en fin farve på begge sider, - ca. 4-5 min. på hver side (alt efter tykkelse), de skal være fine rosa i midten.
  • Server dem med de lækre fyldte kartofler og sprød græsk salat.
Grillet t-bone på Morsø - Opskrift på lamme t-bone med fyldte kartofler
Grillet t-bone på Morsø – Opskrift på lamme t-bone med fyldte kartofler
Grillet t-bone på Morsø - Opskrift på lamme t-bone med fyldte kartofler
Grillet t-bone på Morsø kulgrill, det både dufter og smager fantastisk.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*