Grill sæsonen er for alvor sat i gang med det her mega lækre vejr vi har i øjeblikket, – og der er bare ikke noget bedre end at grille.
De her skønne t-bones af lam røg en tur på vores Morsø kulgrill og blev serveret med lækre fyldte kartofler og en lækker græsk salat. Derudover lavede jeg min yndlings bønne dip, – butterbean hummus.
Grillet lamme t-bone med fyldte kartofler
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 8
lamme t-bones
- 1/2 dl
olivenolie
- 2 spsk
citronsaft
- 3 fed
hvidløg, fintrevet
- 1 stilkrosmarin,finthakkede blade heraf
-
Salt og peber
Fyldte kartofler
- 4
mellemstore bagekartofler
- 100 g
revet cheddar
- 1/2 dl
creme fraiche 18% (kommer an på størrelsen af kartoflerne)
- 1 spsk
smør
- 1 håndfuld
bredbladet persille, finthakket
-
Olivenolie
-
Salt og peber
-
Lidt finthakket persille til pynt
Græsk salat
- 1/2
agurk
- 1
rød peberfrugt
- 1/2
grøn peberfrugt
- 14
cherrytomater
- 1
lille rødløg
- 120 g
feta, gerne et stykke skåret i grove tern
- 1lille håndfuld
bredbladet persille, plukket fra stilkene
- 1lille glas
kalamata oliven
- 1/2 dl
olivenolie
- 1 fed
hvidløg, fintrevet
- 1/2 tsk
dijon sennep
- 1 tsk
honning
- 2 tsk
god mørk balsamico
- 1 spsk
citronsaft
- 1 1/2 tsk
oregano
-
Salt og peber
Sådan gør du
Fyldte kartofler
- Vask kartoflerne grundigt og tør dem derefter grundigt i et viskestykke.
- Gnid dem med olie og drys med salt, og bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir, i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 1 time.
- Skær toppen af kartoflerne (kun toppen, de skal ikke halveres), og lad dem køle af i 15 min.
- Skrab kartoflen ud med en teske og hæld det i en skål, - lad der dog sidde et ganske tyndt lag mod skralden så ikke denne falder sammen. Bag de udhulede kartofler i yderligere 10 min. ved 200 grader.
- Mos kartoflerne og tilsæt cremefraiche, smør, cheddar og bredbladet persille. Smag til med salt og peber og rør det god sammen.
- Fyld de udhulede kartofler med kartoffelfyldet, mas det godt ned i kartoflen med en teske og top dem godt op.
- Bag dem igen i ca. 20 min. til de er fine gyldne på toppen.
- Tag dem forsigtigt af bagepladen og server dem med finthakket persille.
Græsk salat
- Rør olivenolie sammen med dijon, honning og balsamico, - rør grundigt til sennepen er rørt ind i de andre ingredienser.
- Tilsæt hvidløg, citronsaft og oregano og rør det godt sammen.
- Smag til sidst til med salt og peber, og stil marinaden til side.
- Skær agurk og peberfrugt i store stykker.
- Halver cherry tomaterne og snit rødløget i brede strimeler.
- Bland alle grøntsagerne med oliven og perille, hæld marinaden over og bland det godt sammen.
- Vend forsigtigt feta i og server.
Lamme t-bone
- Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber.
- Hæld marinaden over kødet og lad det trække 1/2 - 1 time.
- Grill dine lamme t-bones til de har fået en fin farve på begge sider, - ca. 4-5 min. på hver side (alt efter tykkelse), de skal være fine rosa i midten.
- Server dem med de lækre fyldte kartofler og sprød græsk salat.