Grillet jomfruhmmer, – rigtig hygge sommermad.
Det er drøn nemt og hurtigt at sætte en portion grillede jomfruhummer på bordet, – og så smager det bare helt fantastisk.
Disse jomfruhummer er lavet med smør, hvidløg og persille, – enkelt og lækkert.
Portionen i opskriften passer til forret eller frokost til 4 personer, – serveret med lidt grillet brød eller lignende. Skal de serveres som hovedmåltid vil jeg anbefale at lave dobbelt portion, – alt efter type af tilbehør.
Grillet jomfruhummer
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 kg jomfruhummer
- 100 g smør
- 3 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 1 citron, halveret
- Salt og peber
Sådan gør du
- Halver jomfruhummerne på langs, og fjern mavesæk og tarm.*De halveres nemmest ved at lægge dem på ryggen, og derefter lægge et hårdt fast snit på langs.
- Smelt smørret i en gryde og lad det bruse godt op.
- Hak persillen og riv eller pres hvidløgene, og rør det i smørret, – sluk for blusset.
- Læg jomfruhummerne på en brændende varm grill med skallerne nedad. Smør eller hæld smør blandingen ved hver jomfruhummer med en ske eller pensel, og grill dem over direkte varme i ca. 3-4 minutter, – alt efter størrelse.*Gem resten af smørret hvis ikke det hele bliver brugt.*Du kan også lægge jomfruhummerne i et folie fad, hælde smørblandingen over – og sætte fadet på grillen.
- Grill også citron på skærefladen.
- Server de grillede jomfruhummer på et stort fad og dryp med masser af citronsaft fra de grillede citroner. Hæld også det sidste smør ud over, – hvis der er mere tilbage.