Grillet jomfruhummer med smør, hvidløg og persille

Grillet jomfruhummer med hvidløg og persille

Grillet jomfruhummer
Opskrift på lækre grillede jomfruhummer med smør, hvidløg og persille.
Grillet jomfruhummer med smør, hvidløg og persille

Grillet jomfruhmmer, – rigtig hygge sommermad.
Det er drøn nemt og hurtigt at sætte en portion grillede jomfruhummer på bordet, – og så smager det bare helt fantastisk.
Disse jomfruhummer er lavet med smør, hvidløg og persille, – enkelt og lækkert.
Portionen i opskriften passer til forret eller frokost til 4 personer, – serveret med lidt grillet brød eller lignende. Skal de serveres som hovedmåltid vil jeg anbefale at lave dobbelt portion, – alt efter type af tilbehør.

Grillet jomfruhummer med smør, hvidløg og persille

Grillet jomfruhummer

Opskrift på lækre grillede jomfruhummer med smør, hvidløg og persille.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret, Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Grillet jomfruhummer, Jomfruhummer, Jomfruhummer på grill
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 kg jomfruhummer
  • 100 g smør
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 1 citron, halveret
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Halver jomfruhummerne på langs, og fjern mavesæk og tarm.
    *De halveres nemmest ved at lægge dem på ryggen, og derefter lægge et hårdt fast snit på langs.
  • Smelt smørret i en gryde og lad det bruse godt op.
  • Hak persillen og riv eller pres hvidløgene, og rør det i smørret, – sluk for blusset.
  • Læg jomfruhummerne på en brændende varm grill med skallerne nedad. Smør eller hæld smør blandingen ved hver jomfruhummer med en ske eller pensel, og grill dem over direkte varme i ca. 3-4 minutter, – alt efter størrelse.
    *Gem resten af smørret hvis ikke det hele bliver brugt.
    *Du kan også lægge jomfruhummerne i et folie fad, hælde smørblandingen over – og sætte fadet på grillen.
  • Grill også citron på skærefladen.
  • Server de grillede jomfruhummer på et stort fad og dryp med masser af citronsaft fra de grillede citroner. Hæld også det sidste smør ud over, – hvis der er mere tilbage.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)