Opskrift på lækre grillede jomfruhummer med smør, hvidløg og persille.
Ret Forret, Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Grillet jomfruhummer, Jomfruhummer, Jomfruhummer på grill
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1kgjomfruhummer
100gsmør
3fedhvidløg
1håndfuldpersille, finthakket
1citron, halveret
Salt og peber
Sådan gør du
Halver jomfruhummerne på langs, og fjern mavesæk og tarm.*De halveres nemmest ved at lægge dem på ryggen, og derefter lægge et hårdt fast snit på langs.
Smelt smørret i en gryde og lad det bruse godt op.
Hak persillen og riv eller pres hvidløgene, og rør det i smørret, - sluk for blusset.
Læg jomfruhummerne på en brændende varm grill med skallerne nedad. Smør eller hæld smør blandingen ved hver jomfruhummer med en ske eller pensel, og grill dem over direkte varme i ca. 3-4 minutter, – alt efter størrelse.*Gem resten af smørret hvis ikke det hele bliver brugt.*Du kan også lægge jomfruhummerne i et folie fad, hælde smørblandingen over – og sætte fadet på grillen.
Grill også citron på skærefladen.
Server de grillede jomfruhummer på et stort fad og dryp med masser af citronsaft fra de grillede citroner. Hæld også det sidste smør ud over, – hvis der er mere tilbage.