Græske frikadeller i Airfryer - Græske kødboller i Airfryer

Græske frikadeller i Airfryer

Græske frikadeller i Airfryer
Opskrift på de lækreste græske kødboller tilberedt i Airfryer.
Græske frikadeller i Airfryer - Græske kødboller i Airfryer

Lækre græske frikadeller tilberedt Airfryer, – drøn nemt og klar på under 30 minutter.
De er krydret og saftige, og om du vælger at forme dem til græske frikadelle eller trille dem runde til græske kødboller, – det er helt op til dig.
Græske frikadeller smager bare ustyrlig godt, – fetaen og krydderierne pakker de små kødklumper med masser af smag, og så er de drøn nemme at lave.
Derudover kræver opskriften på græske frikadeller ganske få ingredienser, – og tilberedning i Airfryer gør det både nemt og hurtigt at lave dem, og uden en masse svinneri på komfuret.
Generelt er jeg bare super glad for at bruge min Airfryer. Den tilbereder til perfektion hver gang, og så står retterne og passer sig selv. Derudover sparer den altså én for en masse opvask, og ikke mindst rengøring, – især når den erstatter en pandstegning med fedt sprøjt ud over hele køkkenet 😉

Græske frikadeller i Airfryer - Græske kødboller i Airfryer

Græske frikadeller i Airfryer

Opskrift på de lækreste græske kødboller tilberedt i Airfryer.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.78 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret, Tilbehør
Køkken: Græsk
Keyword: Airfryer, Airfryer opskrifter, airfryer tilberedning, Kødboller
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 50 g feta
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1/2 chili, uden kerner, finthakket – eller 1/2 tsk chiliflager
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 1 æg
  • 2 spsk rasp
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk stødt koriander
  • 1/4 tsk stødt kanel
  • Salt og peber
  • Spray fedt eller olie*

Sådan gør du

  • Rør kødet sammen med løg, hvidløg, chili, æg, krydderier, rasp og smuldret feta.
  • Krydr med salt og peber, og lad gerne farsen stå og hvile et kvarters tid hvis tiden er til det.
  • Form farsen til kødboller eller frikadeller på ca. 35 gram stykket.
  • Læg dem i kurven på din airfryer, og spray dem med en smule fedtspray.
    *Har du ikke en spray fedt, – kan du smøre dine hænder med en smule olie, og kort "kramme" hver kødboller/frikadelle så de får en smule olie på overfladen.
  • Steg dem i ca. 12 minutter ved 190 grader, – airfryer program.
    Kig til dem efter 8 minutter, – ikke alle Airfryers varmer ens.
    Alt efter hvilken typer airfryer du har, kan det være nødvendigt at vende frikadellerne/ryste kurven med kødbollerne halvvejs igennem tilberedningen.
  • Server dine græske frikadeller med en god tzatziki, en sprød salat, pitabrød, fladbrød eller lignende.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)