1/2chili, uden kerner, finthakket- eller 1/2 tsk chiliflager
1håndfuldbredbladet persille, finthakket
1æg
2spskrasp
1tskoregano
1/2tskstødt spidskommen
1/2tskstødt koriander
1/4tskstødt kanel
Salt og peber
Spray fedt eller olie*
Sådan gør du
Rør kødet sammen med løg, hvidløg, chili, æg, krydderier, rasp og smuldret feta.
Krydr med salt og peber, og lad gerne farsen stå og hvile et kvarters tid hvis tiden er til det.
Form farsen til kødboller eller frikadeller på ca. 35 gram stykket.
Læg dem i kurven på din airfryer, og spray dem med en smule fedtspray.*Har du ikke en spray fedt, - kan du smøre dine hænder med en smule olie, og kort "kramme" hver kødboller/frikadelle så de får en smule olie på overfladen.
Steg dem i ca. 12 minutter ved 190 grader, - airfryer program.Kig til dem efter 8 minutter, - ikke alle Airfryers varmer ens.Alt efter hvilken typer airfryer du har, kan det være nødvendigt at vende frikadellerne/ryste kurven med kødbollerne halvvejs igennem tilberedningen.
Server dine græske frikadeller med en god tzatziki, en sprød salat, pitabrød, fladbrød eller lignende.