
Fantastisk lækker og saftig svinemørbrad, fyldt med soltørrede tomater og feta, – viklet i serrano. Dette er uden tvivl én af mine yndlings måder at få svinemørbrad på, – stegen bliver pakket med så meget smag, hvilket klæder et stykke kød som svinemørbrad rigtig godt.
Den kan laves på panden, på grillen eller i ovnen,- jeg beskriver de forskellige tilberedning metoder i opskriften, da de er relativt ens.
Prøv også min lækre version på fyldt svinemørbrad med svampe, spinat og ricotta.

Fyldt svinemørbrad med soltørrede tomater, feta og serrano
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 stor svinemørbrad
- 80 g soltørrede tomater i olie, skåret i strimler
- 80 g feta
- 150 g serrano eller anden tørret skinke
- Salt og peber
- Olie
Instructions
- Rens mørbraden fri for sener.
- Læg et dybt snit på midten af mørbraden, – på den lange led, sørg for ikke at skære igennem mørbraden. Krydr den indvendigt med salt og peber.
- Fyld mørbraden med soltørrede tomater og smuldret feta og luk kødet sammen om fyldet.
- Vikl svinemørbraden med serrano, – gør det fast og tæt så fyldet holdes inde i svinemørbraden under tilberedning. Vikl evt. også med kødsnor for at holde den ekstra tæt sammen. Skal den ikke tilberedes med det samme pakkes mørbraden tæt i film, – husk dog at fjerne dette inden tilberedning. Krydr ydersiden med friskkværnet peber og en smule salt.
- Steg eller grill svinemørbraden på en stegeflade i en smule olie, – vend den undervejs og steg til den er gylden hele vejen rundt, -, og rammer en kerne temperatur på mellem 62-65 grader. Det tager en lille halv time. Temperaturen på grillen skal være ca. 200 grader. Den kan også tilberedes i ovnen, – også ved 200 grader i ca. 22-30 min. – alt efter hvor rosa man ønsker den. Husk den også stiger et par grader når den trækker.
- Lad mørbraden trække 5-8 min. inden den skæres ud, – husk at fjerne evt. kødsnor inden servering, eller bed de spisende om selv at holde øje med snoren.

Hej
Jeg vil prøve denne opskrift men mangler hvilken sauce der passer bedst til den?
Hej Kirsten
Altså jeg laver næsten altid en god urtedressing til, – det synes jeg er frisk og lækkert:)
Men af sauce kan du ellers bruge rødvinssauce, en svampesauce eller lignende:)
Kh Dianna
Er det almindeligt eller varmluft i ovn?
Rigtig lækker og saftig, lavede sovs af skyen .
Brunede mørbraden først ved høj varme på panden og derefter i ovnen i va 30 min.
tilbehør kartoffeltrekanter i ovnen og grøn salat med spinat , tomat ,rødløg og feta/ tern.
Hej Kirsten
Det lyder simpelthen fantastisk – tak for din dejlige feedback og tak for fif 🙂
Kh Dianna