Fyldt svinemørbrad med soltørrede tomater, feta og serrano
Opskrift på saftig svinemørbrad fyldt med soltørrede tomater og feta, og vilket i serrano.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Samlet tid 40 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1stor svinemørbrad
80gsoltørrede tomater i olie, skåret i strimler
80 g feta
150gserrano eller anden tørret skinke
Salt og peber
Olie
Sådan gør du
Rens mørbraden fri for sener.
Læg et dybt snit på midten af mørbraden, - på den lange led, sørg for ikke at skære igennem mørbraden. Krydr den indvendigt med salt og peber.
Fyld mørbraden med soltørrede tomater og smuldret feta og luk kødet sammen om fyldet.
Vikl svinemørbraden med serrano, - gør det fast og tæt så fyldet holdes inde i svinemørbraden under tilberedning. Vikl evt. også med kødsnor for at holde den ekstra tæt sammen. Skal den ikke tilberedes med det samme pakkes mørbraden tæt i film, - husk dog at fjerne dette inden tilberedning. Krydr ydersiden med friskkværnet peber og en smule salt.
Steg eller grill svinemørbraden på en stegeflade i en smule olie, - vend den undervejs og steg til den er gylden hele vejen rundt, -, og rammer en kerne temperatur på mellem 62-65 grader. Det tager en lille halv time. Temperaturen på grillen skal være ca. 200 grader. Den kan også tilberedes i ovnen, - også ved 200 grader i ca. 22-30 min. - alt efter hvor rosa man ønsker den. Husk den også stiger et par grader når den trækker.
Lad mørbraden trække 5-8 min. inden den skæres ud, - husk at fjerne evt. kødsnor inden servering, eller bed de spisende om selv at holde øje med snoren.