Fried chicken burger - Burger med sprød kylling og tatarsauce

Fried chicken burger – Burger med sprød kylling og tatarsauce

Fried chicken burger - Burger med sprød kylling og tatarsauce
Opskrift på den lækreste kyllingeburger med sprød kylling og tatarsauce.
Fried chicken burger - Burger med sprød kylling og tatarsauce

Lækker saftig burger med sprød panko paneret kylling og hjemmelavet tatarsauce.
Fried chicken burger, – wow hvor det smager godt. Den sprøde og saftige kylling i sammenspil med den cremede og fyldige tatsrsauce. En favorit burger herhjemme, – og drøn nem at lave.

I opskriften her tilbereder jeg kyllingen i min Airfryer, – det er drøn nemt og bliver så sprødt og lækkert.
De kan også tilberedes i ovnen, – samme fremgangsmåde som ved Airfryer, men her skal de tilberede i ca. 20 minutter ved 200 grader.
Du kan også fritere stykkerne i olie på en pande eller friture, – der er fremgangsmåden en smule anderledes. Læs herunder.

Sprød kylling på panden
Vil du gerne stege kyllingen sprød på panden kan du sagtens gøre det. Her er fremgangsmåden dog en smule anderledes end beskrevet i opskriften.
Skal kyllingen steges på panden skal du:
Vend kyllingestykkerne i en smule mel, – mixet med de krydderier der står i opskriften.
Vend dem derefter i sammenpisket æg, og til sidst i panko raspen.
Nu er kyllingen klar til at bliver stegt i en smagsneutral olie på panden.

Fried chicken burger - Burger med sprød kylling og tatarsauce

Fried chicken burger – Burger med sprød kylling og tatarsauce

Opskrift på den lækreste kyllingeburger med sprød kylling og tatarsauce.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.93 fra 14 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Airfryer, Airfryer opskrifter, airfryer tilberedning, Burger
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Sprød kylling – Tilberedt i Airfryer

  • 600 g kylling inderfilet
  • 1 æg
  • 2 spsk olie
  • 1/2 tsk løgpulver
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1/2 tsk paprika
  • Salt og peber
  • 2 1/2 dl panko rasp
  • 50 g parmesan, fintrevet (kan undlades)
  • Fedt spray

Tatarsauce

  • 2 1/2 dl mayonnaise
  • 4-5 spsk friske krydderurter, – jeg bruger dild, purløg og persille
  • 2 syltede drueagurker, finthakket (lidt over 1/2 dl)
  • 1 spsk kapers, finthakket
  • 1-2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1/2 tsk løgpulver
  • Salt og peber

Derudover

Sådan gør du

Sprød kylling – Tilberedt i Airfryer

  • Bland panko rasp og parmesan og sæt det til side.
  • Pisk æg, olie og krydderierne godt sammen, og krydr med salt og peber.
  • Vend kyllingen grundigt i æggeblandingen, og vend derefter stykkerne i raspblandingen. 
  • Placer kyllingen i airfryeren, i et enkelt lag, og spray toppen med sprayfedt.
  • Tilbered dem i ca. 12 minutter ved 200 grader, – Airfryer program.
    *Kig til stykkerne efter 6-8 minutter, – i nogle Airfryers skal stykkerne vendes for at blive sprøde på begge sider. Husk at sprøjte den nye side med fedtspray, hvis stykkerne vendes.
    *Tilberedes kyllingen i ovn, – skal de have ca. 20-25 minutter ved 200 grader. Spray med fedtspray på begge sider, og vend dem halvveejs.
  • Krydr kyllingen med en smule salt efter tilberedning.
    *Ønskes kyllingen tilberedt i olie eller i ovn, – så læs fremgangsmåde i introteksten.

Tatarsauce

  • Bland alle ingredienserne til tatarsaucen, og smag til med salt og peber.
    *Ønsker du en mere let version af tatarsauce, kan du sagtens erstatte 1 – 1 1/2 dl mayonnaise med creme fraiche. Det gør den mindre fed, og tilfører mere syre.
    Bruger jeg min tatarsauce som dip foretrækker jeg at gøre som skrevet herunder, da denne så er knap så tung. Bruger jeg dn i en burger, laver jeg den på ren mayonnaise.

Fried chicken burger – Burger med sprød kylling og tatarsauce

  • Halver burgerbollerne og lun dem i ovnen, Airfryer eller på grillen.
  • Smør burgerbollerne med tatarsauce, og top underbollen med friske salater, efterfulgt af sprød kylling og evt. syltede rødløg.
    Luk burgeren med overbollen og server straks.
Fried chicken burger - Burger med sprød kylling og tatarsauce
Fried chicken burger – Burger med sprød kylling og tatarsauce

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)