Flækærte hummus - Hummus af gule flækærter

Flækærte hummus – Hummus af gule ærter

Flækærte hummus – Hummus af gule ærter
Opskrift på nem og cremet hummus med flækærter.

Denne opskrift giver ca. 4 dl.
Flækærte hummus - Hummus af gule flækærter

Lækker cremet hummus lavet af gule flækærter, – smagt til med citron, spidskommen og chili.
Flækærte hummus er, udover butterbean hummus, den mest cremede hummus man kan komme i nærheden af, – fløjls blød og dejlig rund i smagen.
Jeg har krydret min som en klassisk hummus med spidskommen, tahin og chili, og den smager bare vidunderligt.
Jeg serverer den både som del af et tapas bord, som dip til forskellige kød og vegetarretter, – eller med en stor skål grøntsags sticks og rugbrøds chips.

Flækærte hummus - Hummus af gule flækærter

Flækærte hummus – Hummus af gule ærter

Opskrift på nem og cremet hummus med flækærter.

Denne opskrift giver ca. 4 dl.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.96 fra 21 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Mellemøsten
Samlet tid: 1 time 30 minutter

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2 1/2 dl

    gule flækærter

  • 3 fed hvidløg
  • 1

    citron, saften heraf

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • 1 spsk tahin - klik her for opskrift
  • 1 tsk

    spidskommen

  • Chiliflager

  • Salt

Sådan gør du

  • Kog flækærterne i letsaltet vand i ca. 45 min., eller som beskrevet på pakken, - de skal koges helt møre og gerne let ud. Dræn massen for evt. overskydende væde i en finmasket sigte, og stil på køl og lad dem køle helt af.
  • Hæld ærterne i en minihakker eller lignende sammen med hvidløg, olivenolie, saften af 1/2 citron og spidskommen, og blend til en fin pure. Smag til med yderligere citronsaft, salt og chiliflager eller cayennepeber, og blend igen til alle krydderier er blendtet godt ind i massen.
  • Sæt på køl til den skal serveres, - og lad den gerne stå på køkkenbordet 15-20 min. før den skal serveres. Jeg foretrækker at lade den trække i minimum 1 time inden servering, - på den måde får krydderier og hvidløg lov at udvikle sig i smagen.
Flækærte hummus - Hummus af gule flækærter
Flækærte hummus – Hummus af gule flækærter
Flækærte hummus - Hummus af gule flækærter
Flækærte hummus – Hummus af gule flækærter

Kommentarer

  1. 5 stars
    Den skal jeg prøve.

    • Hej Bodil
      Hvor lyder det dejligt, – håber den smager dig:)

      Det er uden tvivl min favorit, – simpelthen fordi den bliver så lækker cremet og en skøn mild smag:)

      Tak for din besked og rigtig dejlig dag:)

      Kh Dianna

  2. Kan man spise den varmt ligesom Isrealsk Hummus? Og ville de give mening af supplere med en halv gang tørret kikærter? 🙂

    • Hej Michael

      Uha, det har jeg ikke prøvet, – men det tænkerr jeg da sagtens att man kan 🙂
      Altså, den mangler hverken smag eller konsistens, – den er virkelig lækker cremet. Men når det er sagt, så kan du sagens supplere med kikærter (tilberedte) – der skal du blot justere de øvrige ingredienser en smule. Men det er bare at smage til 🙂

      Dbh Dianna

  3. Mogens

    5 stars
    Kunne ikke lige finde flækærter, så lavede hummus af Møllernes gule ærter.
    Super lækkert resultat

    • Hej Mogens

      Hvor er det bare dejligt at høre – tusind tak for din flotte anmeldelse 🙂

      Rigtig god påske 🙂

      Dbh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)