Fiskefileter

Fiskefileter

Fiskefileter
Opskrift på friterede rødspættefileter, - fiskefileter til frokostbordet.
Fiskefileter

Lækre friterede rødspættefileter, – hjemmelavede fiskefileter smager bare bedst.
Det er simpelthen så nemt at lave fiskefileterne selv, – og resultatet er altså virkelig meget bedre, end mange af dem, som man kan købe i supermarkedet.
Oftest kan man købe poser med fiskefileter, hvor fisken simpelthen er så tynd, at paneringen fylder mere end fisken.
Køb nogle lækre rødspættefileter (eller anden fladfisk), og lav de lækreste hjemmelavede fiskefileter.

Fiskefilet med pankorasp
Jeg bruger altid pankorasp til mine fiskefileter. Jeg synes de får en super flot og lækker overflade af den grove banko, og et dejligst sprødt knas.
Derudover friterer jeg dem altid i rigeligt smagsneutral olie, – minimum 1 liter og helst 2, så de rigtig kan svømme rundt og få en flot overflade.
Har for nyligt erhvervet mig en friture (igen), og den er altså perfekt til at lave fiskefileter i.
Af olie vil jeg anbefale en solsikke, vindruekerne eller raps.

Fiskefileter

Fiskefileter

Opskrift på friterede rødspættefileter, – fiskefileter til frokostbordet.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 10 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: fiskefilet, Julefrokost, rødspættefileter
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 6-8 rødspættefileter eller anden fladfisk
  • 2 æg, sammenpisket
  • 2 dl hvedemel
  • 150 g pankorasp – eller almindelig
  • 1 liter smagsneutral olie
  • Salt

Sådan gør du

  • Varm en pande op med smagsneutral olie.
    Har du friture, kan du med fordel bruge denne.
    Olien skal være ca. 175 grader når du skal fritere fiskefileterne.
  • Dup rødspættefileterne tørre med lidt køkkenrulle, og fjern eventuelle urenheder.
    Er rødspættefileterne meget store, kan de deles i 2.
  • Bland hvedemel med lidt fint salt, og vend rødspættefileterne heri.
  • Vend dem derefter i sammenpisket æg, og til sidst i pankorasp.
  • Friter fiskefileterne til de er gyldne og sprøde på begge sider.
    Vend dem en enkelt gang undervejs.
  • Lad dem hvile på lidt fedtsugende papir inden de serveres som ønsket.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)