
Vi har fundet vejen frem til det perfekte spejlæg, – et spejlæg der smager fantastisk og har en super lækker konsistens.
Oftest får man tilberedt sine spejlæg ved for høj varme, hvilket medfører at de bliver brune og overtilberedte på stegefladen, og det er lige præcis det man undgår ved at bruge denne metode.
For at få det perfekte spejlæg, kræver det også et rigtig lækkert økologisk æg.
Dermed ikke sagt, at et rigtig “fried egg” ikke smager fantastisk, – for ovenpå f.eks. forskellige asiatiske ris retter klæder det retten rigtig godt, at ægget er sprød og lækkert i bunden.

Det perfekte spejlæg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4
økologiske æg
-
Lidt olie
Sådan gør du
- Smør en pande med en smule olie, endelig ikke for meget.
- Tænd panden på lav varme, og lad panden varme langsomt op, så den bliver så varm at du lige præcis ikke kan holde hånden på den, uden at brænde dig. På vores komfur stiller jeg den på 2-3 ud af 9 i styrke.
- Slå forsigtigt æggene ud på panden, - undgå at de rammer hinanden.
- Lad nu æggene stege ved denne helt lave varme, på den måde undgår du brune og sprøde kanter, og æggene forbliver flotte hvide.
- Æggene er færdige når hviden er helt fast og blommen har sat sig, - det tager va. 8-10 min.
- Server med det samme.
Noter

Jeg synes at det ser forfærdeligt ud.
Altså jeg mener der findes jo mange perfekte spejlæg
Hej Joanne
Det har jeg alligevel ikke lige hørt før, men tak for din konstruktive feedback;-)
Jeg synes de er helt perfekte, – også deraf titlen;-)
Og dermed ikke sagt at andre spejlæg ikke smager ligeså godt, – som jeg også skiver i min intro:)
Rigtig glædelig jul:)
Dbh Dianna
Vis man bruger smør isted for olie er det til 5 stjernerne i min bog.
Hej Mikkel
Du har helt ret – smør er virkelig også lækkert til

Det vil jeg tilføje i teksten
Dbh Dianna
Herlig måde og gøre det på. Vil man kunne bruge oliven olie nu det er på lav varme?
Mvh. Asger
Hej Asger
jeg er så enige med dig

Og du kan sagtens bruge olivenolie
Dbh Dianna
Super opskrift!
Har aldrig tidligere lavet så dejlig et spejlæg …..og så er det bare så nemt!
Hej Claudia
Ej hvor dejligt at høre – tak fordi du skriver det
Kh Dianna