Croque Madame - Opskrift på klassisk croque madame

Croque Madame

En lækker fransk klassiker der smager fantastisk både til morgenmad eller en hurtig frokost.
Croque Madame serveres med spejlæg på toppen, og er derudover fyldt med en lækker ostecreme og en god landskinke.
Brug et lækkert landbrød eller lignende, – så du får en lækker sprød krumme.

Croque Madame

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 20 min.

Opskrift på Croque Madame

Ingredienser

  • 8 skiver brød
  • 8-16 skiver god skinke, alt efter størrelse
  • 4 æg
  • Smør og olie til stegning
  • Ostecreme
  • 200 g gruyere ost, fintrevet (herhjemme laver vi den også med Vesterhavsost, - det er super lækkert)
  • 180 g mascarpone
  • 2 spsk creme fraiche
  • 2 spsk dijonsennep
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Rør ingredienserne til ostecremen sammen og smag til med salt og peber.

2

Steg brødskiverne gyldne i lidt smør på en pande, og smør derefter alle 8 skiver med ostecremen.

3

Læg skinke på 4 af brødskiverne, og top derefter med en brødskive hvor ostecremen vender opad.

4

Læg de 4 samlede toast på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn i ca. 10 min. ved 200 grader til de er gyldne og osten smeltet.

5

Steg i mellemtiden de 4 spejlæg. Prøv evt. denne opskrift hvor du får de perfekte spejlæg

6

Server toasten med spejlæg på toppen, - så har du en Croque Madame.

Noter

Vi har serveret vores Croque Madsame med et par skiver sprødstegt Fanø skinke til, - det smager fantastisk.

Croque Madame - Opskrift på klassisk croque madame
Croque Madame – Opskrift på klassisk croque madame
Croque Madame - Opskrift på klassisk croque madame
Croque Madame – Opskrift på klassisk croque madame
Croque Madame - Opskrift på klassisk croque madame
Croque Madame – Opskrift på klassisk croque madame

Kommentarer

  1. Done – dog ikke med de helt “rigtige” oste typer, men brugt dem som der var I køleskabet.

    Glæder mig så meget til at smage

    • Hej Ritva

      Jeg bruger også selv forskellige oste, – og det smager altså bare så godt
      Velbekomme til Jer, – håber det smager

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*