Skær brødet i 12 tynde skiver, smør med lidt olie og krydr med salt, og rist dem sprøde på grillen, på en pande eller bag dem i ovnen i ca. 8 minutter ved 200 grader.Lav imens din parmesan mayonnaise klar.
Parmesan mayonnaise
Stil alle ingredienser på køkkenbordet en halv time i forvejen, så de ikke er for kolde at arbejde med.Hæld alle ingredienserne i en minihakker, undtagen olien, og blend det let sammen. Tilsæt derefter olien, lidt ad gangen, imens blenderen kører.Du kan også hælde alle ingredienserne i et højt glas, slut af med olien og brug en stavblender.Smag mayonnaisen til med salt, og tilsæt evt. mere citron eller dijon.Opbevar på køl til den skal serveres - hæld den evt. på sprøjteflaske- eller pose.
Crostini med carpaccio og parmesan mayo
Lad brødskiverne køle let af, og top dem derefter carpaccio. Sprøjt dutter af parmesan mayonnaise på toppen, top med parmesan flager, lidt grønt og krydr med friskkværnet peber.Dryp evt. med en smule olivenolie.