
Lækre chili/hvidløgs grillet jomfruhummer serveret med en skøn cremet risotto, med masser af parmesan og fantastisk smag.
Denne ret er super nem at lave, – vi tilberedte det hele på grillen til en søndagsfrokost til nogle venner, og det blev bare så lækkert.
Vi grillede denne gang jomfruhummerne over træ, det gav virkelig en lækker smag til retten, – alternativt kan de selvfølgelig grilles over kul eller på gasgrill.

Cremet risotto med grillet jomfruhummer
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Risotto
- 400 g
risotto ris
- 4
skalotteløg, finthakket
- 2 fed
hvidløg, fintrevet eller presset
- 180 g
parmesan, revet
- 6 dl
grøntsags eller kylling boullion
- 4 dl
tør hvidvin
- 1/2 dl
god olivenolie
-
Salt og peber
-
Lidt finthakket persille og revet parmesan til toppen
Jomfruhummer
- 1 1/2 dl
god olivenolie
- 1 håndfuld
bredbladet persille, finthakket
- 1/2
rød chili, finthakket (evt. uden kerner hvis den i forvejen er meget stærk)
- 5 fed
hvidløg, fintrevet
- 1/2
citron, saft og fintrevet skal heraf
-
Salt og peber
Sådan gør du
Risotto
- Varm olien op i en gryde steg løg og hvidløg klare i et par minutter ved middel varme.
- Hæld risene over og lad dem stege med til de er klare, rør undervejs.
- Hæld hvidvin over og lad den koge ind i risene.
- Tilsæt boullion lidt ad gangen, og kog risottoen ved middel varme til risene er al dante, og risottoen er lækker cremet.
- Rør parmesan i risottoen og smag til med salt og peber.
Jomfruhummer
- Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber.
- Læg et snit langs "maven" på jomfruhummerne, uden at skære den igennem, og fjern tarmen med en pincet.
- Læg jomfruhummerne i et fad og overhæld med marinaden, - lad dem trække i 20 min.
- Grill jomfruhummerne direkte på grillen i ca. 5-7 min., - vend dem undervejs. Grilles de på en stegeflade kan marinaden fint hældes med over, men grilles de på rist skal denne undlades da der ellers går ild i olien.
- Server straks de lune jomfruhummer med cremet risotto, ét dryß persille og frisk revet parmesan.

