Nem og hurtig pastaret med pikantost, bacon, ærter og friske tomater. Den er drøn nem at lave, og så smager den bare virkelig dejligt.
Retten kan stå på bordet på under 25 minutter, den er cremet og mild i smagen – perfekt til hele familien.
Nemme pastaretter – det er jeg rigtig vild med. Isæt til det travle hverdage, hvor det godt måge lidt stærkt, men uden at det går ud over smagen.
Denne her skønne cremede pasta rummer masser af dejlig smag, og så er den lavet med relativ få ingredienser.
Pasta med pikantost kan med fordel serveres med en god håndfuld parmesan på toppen, og gerne lidt ekstra frisk basilikum eller hakket persille.
Cremet pasta med pikantost, bacon og tomater
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g bacon, skåret i tern
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
- 200 g cherrytomater, halveret
- 500 g pasta
- 200 g pikantost
- 200 g ærter
- 7 stilke basilikum, bladene heraf
- 1-2 dl pastavand
- Olie
- Salt og friskkværnet peber
Til servering
- Parmesan, fintrevet
- Evt. frisk basilikum eller persille
Sådan gør du
- Varm en dyb pande op, og steg baconen sprød i en sjat olie.
- Tilsæt løg og steg dem med til de er klar, og tilsæt derefter hvidløg og tomater. Varm det igennem i 5-6 minutter, og krydr med friskkværnet peber.Kog samtidig pastaen al dente som beskrevet på pakken.
- Tilsæt pikantost og 1 dl pastavand, og rør det sammen.
- Tilsæt ærter og friske basilikumblade, og vend det hele godt sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Vend til sidst pastaen i saucen, og juster evt. konsistensen med mere pastavand.
- Server med fintrevet parmesan på toppen – og evt. lidt frisk grønt.