Opskrift på nem og lækker pasta med pikantost, bacon, ærter og friske tomater.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Nem pasta
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 850kcal
Ingredienser
200gbacon, skåret i tern
1løg, finthakket
3fedhvidløg, skåret i tynde skiver
200gcherrytomater, halveret
500gpasta
200gpikantost
200gærter
7stilkebasilikum, bladene heraf
1-2dlpastavand
Olie
Salt og friskkværnet peber
Til servering
Parmesan, fintrevet
Evt. frisk basilikum eller persille
Sådan gør du
Varm en dyb pande op, og steg baconen sprød i en sjat olie.
Tilsæt løg og steg dem med til de er klar, og tilsæt derefter hvidløg og tomater. Varm det igennem i 5-6 minutter, og krydr med friskkværnet peber.Kog samtidig pastaen al dente som beskrevet på pakken.
Tilsæt pikantost og 1 dl pastavand, og rør det sammen.
Tilsæt ærter og friske basilikumblade, og vend det hele godt sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Vend til sidst pastaen i saucen, og juster evt. konsistensen med mere pastavand.
Server med fintrevet parmesan på toppen - og evt. lidt frisk grønt.