Opskrift på nem og lækker pasta med pikantost, bacon, ærter og friske tomater.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Bagt pasta
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
200gbacon, skåret i tern
1løg, finthakket
3fedhvidløg, skåret i tynde skiver
200gcherrytomater, halveret
500gpasta
200gpikantost
200gærter
7stilkebasilikum, bladene heraf
1-2dlpastavand
Olie
Salt og friskkværnet peber
Til servering
Parmesan, fintrevet
Evt. frisk basilikum eller persille
Sådan gør du
Varm en dyb pande op, og steg baconen sprød i en sjat olie.
Tilsæt løg og steg dem med til de er klar, og tilsæt derefter hvidløg og tomater. Varm det igennem i 5-6 minutter, og krydr med friskkværnet peber.Kog samtidig pastaen al dente som beskrevet på pakken.
Tilsæt pikantost og 1 dl pastavand, og rør det sammen.
Tilsæt ærter og friske basilikumblade, og vend det hele godt sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Vend til sidst pastaen i saucen, og juster evt. konsistensen med mere pastavand.
Server med fintrevet parmesan på toppen - og evt. lidt frisk grønt.