Ultra simpel og cremet pasta med pandestegt laks, fløde og grøntsager. Friske tomater, hvidvin, hvidløg og parmesan – skønne smage der komplimenterer laksen perfekt.
Vil du undlade hvidvin kan du erstatte med bouillon, – der bør du smage retten til med citron til sidst, da du mangler syren fra vinen.
Den er ganske hurtig at lave, – jeg synes dog den trækker mest smag hvis den simre i den tid som beskrevet i opskriften. Er tiden knap kan du sagtens skære 10-15 minutter af den sammenlagte simretid.
Cremet pasta med laks, fløde og grønt
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4-500 g pasta
- 500 g laksebøffer
- 350 g cherrytomater, halveret
- 1 squash, uden kerner – skåret i mindre stykker
- 1 løg, grofthakket
- 4 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 håndfuld friske basilikumblade
- 1/2-1 frisk chili, fint snittet – evt. uden kerner
- 2 1/2 dl piskefløde
- 2 dl hvidvin (kan erstattes af bouillon)
- 80 g parmesan, fintrevet
- Olie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Fjern evt. ben fra laksebøfferne, og krydr med salt og peber.
- Varm en smule olie på en pande, og steg laksebøfferne ved god høj varme i ca. 3 minutter på hver side. Læg dem til side på en tallerken og dæk med folie.Har laksen skind på, så starter jeg med at stege kødsiden. Pres evt. med en pallet på skindsiden imens, så laksestykket mases let mod panden, – så sikrer du en flot "stegeskorpe". Vend derefter stykkerne og lad dem stege 3 minutter på skindside.
- Tør panden over med et stykke køkkenrulle, tilsæt lidt olie og steg løg, chili og hvidløg af et par minutter.
- Tilsæt tomater, basilikum og squash, og steg med i ca. 10 minutter. Krydr med salt og peber. Gem evt. en lille håndfuld squash og basilikumblade til at vende i retten til sidst, – det giver en flot farve.
- Hæld hvidvinen over og kog den ind i små 5-8 minutter.
- Tilsæt fløde og parmesan, og lad saucen små simre i 10 min., – kog i mellemtiden pastaen al dente. Gem en smule pastavand.
- Smag saucen til med salt og peber, og vend de sidste basilikumbalde og squash i – hvis du gemte lidt fra tidligere.
- Vend den drænede pasta i saucen, og juster evt. konsistensen med en smule pastavand.
- Del laksen i grove stykker med 2 gafler og vend det forsigtigt i pastaen.
- Server med friskkværnet peber på toppen, og evt. ekstra parmesan og frisk basilikum.
måske den mest velsmagende pastaret ever. 10 ud af 5 stjerner herfra
Hej Dorthe
Ej hvor er det bare sødt skrevet altså, hold op hvor bliver jeg bare glad for sådan en kommentar 🙂
Tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Jeg er normalt ikke til pasta, men er solgt til denne ret! Tak
Hej Alice
Ej er det rigtigt, – åhhh hvor er det dejligt at høre:) Tusind fak for din besked:)
Dbh Dianna
Som altid, en helt fantastisk pastaret fra dig! Var løbet tør for squash, så kom 100 gram spinat i i stedet, lige inden pastaen, så det blot faldt sammen. Det kan anbefales.
Hej Ina
Ej hvor er det bare dejligt at høre altså, – tusind tusind tak 🙂
Kh Dianna
Testede den for familien her til aften.
Rigtig lækker og den ryger helt sikkert på madplanen igen.
Dog uden chili, da det kun er mig der er til den stærke side.
Men Mums – og tak!
Hej Michael
Det er jeg simpelthen så glad for at gøre, – tusind tak for de søde ord 🙂
Dbh Dianna
er det her på nogen måde en ret der kan laves i forvejen? Lidt tidligere på dagen
Hej Johanne
Du kan sagtens laves den tidligere på dagen, men ved ikke om laksen bliver kedeig af at blive varmet op igen? 🙂
Kh Dianna
Vi spiser ikke pasta, den erstattes af squashetti (squash i spagetti strimler) nøj hvor var det lækkert, Meget lækkert og flot 🙂 Super ret og forholdsvis hurtigt går det også. Tak f
Hej Helle
Det er jeg virkelig glad for at høre – tusind tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Virkelig skøn og velsmagende ret!
Tusind tak for de søde ord Anne 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækker opskrift med masser af smag. Jeg valgte dog først at stege laksen, mens sovsen simrede færdig, og så kogte jeg den friske pasta, mens laksen stegte færdig på skindsiden. På den måde var det hele helt varmt ved servering.
Hej Daisy
Tusind tak for din dejlige besked, det er jeg glad for at høre 🙂
Kh Dianna