Cremet pasta med laks, fløde og grønt - Opskrift på pasta med laks

Cremet pasta med laks, fløde og grønt

Cremet pasta med laks, fløde og grønt
Opskrift på lækker cremet pasta med pandestegt laks, friske tomater, squash, fløde og parmesan.
Cremet pasta med laks, fløde og grønt - Opskrift på pasta med laks

Ultra simpel og cremet pasta med pandestegt laks, fløde og grøntsager. Friske tomater, hvidvin, hvidløg og parmesan – skønne smage der komplimenterer laksen perfekt.
Vil du undlade hvidvin kan du erstatte med bouillon, – der bør du smage retten til med citron til sidst, da du mangler syren fra vinen.
Den er ganske hurtig at lave, – jeg synes dog den trækker mest smag hvis den simre i den tid som beskrevet i opskriften. Er tiden knap kan du sagtens skære 10-15 minutter af den sammenlagte simretid.

Cremet pasta med laks, fløde og grønt - Opskrift på pasta med laks

Cremet pasta med laks, fløde og grønt

Opskrift på lækker cremet pasta med pandestegt laks, friske tomater, squash, fløde og parmesan.
4.94 fra 16 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4-500 g pasta
  • 500 g laksebøffer
  • 350 g cherrytomater, halveret
  • 1 squash, uden kerner – skåret i mindre stykker
  • 1 løg, grofthakket
  • 4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • 1/2-1 frisk chili, fint snittet – evt. uden kerner
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 2 dl hvidvin (kan erstattes af bouillon)
  • 80 g parmesan, fintrevet
  • Olie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Fjern evt. ben fra laksebøfferne, og krydr med salt og peber.
  • Varm en smule olie på en pande, og steg laksebøfferne ved god høj varme i ca. 3 minutter på hver side. Læg dem til side på en tallerken og dæk med folie.
    Har laksen skind på, så starter jeg med at stege kødsiden. Pres evt. med en pallet på skindsiden imens, så laksestykket mases let mod panden, – så sikrer du en flot "stegeskorpe". Vend derefter stykkerne og lad dem stege 3 minutter på skindside.
  • Tør panden over med et stykke køkkenrulle, tilsæt lidt olie og steg løg, chili og hvidløg af et par minutter.
  • Tilsæt tomater, basilikum og squash, og steg med i ca. 10 minutter. Krydr med salt og peber.
    Gem evt. en lille håndfuld squash og basilikumblade til at vende i retten til sidst, – det giver en flot farve.
  • Hæld hvidvinen over og kog den ind i små 5-8 minutter.
  • Tilsæt fløde og parmesan, og lad saucen små simre i 10 min., – kog i mellemtiden pastaen al dente. Gem en smule pastavand.
  • Smag saucen til med salt og peber, og vend de sidste basilikumbalde og squash i – hvis du gemte lidt fra tidligere.
  • Vend den drænede pasta i saucen, og juster evt. konsistensen med en smule pastavand.
  • Del laksen i grove stykker med 2 gafler og vend det forsigtigt i pastaen.
  • Server med friskkværnet peber på toppen, og evt. ekstra parmesan og frisk basilikum.
Cremet pasta med laks, fløde og grønt - Opskrift på pasta med laks
Cremet pasta med laks, fløde og grønt – Opskrift på pasta med laks
Cremet pasta med laks, fløde og grønt - Opskrift på pasta med laks
Cremet pasta med laks, fløde og grønt – Opskrift på pasta med laks

Kommentarer

  1. dorthe

    5 stars
    måske den mest velsmagende pastaret ever. 10 ud af 5 stjerner herfra

    • Hej Dorthe

      Ej hvor er det bare sødt skrevet altså, hold op hvor bliver jeg bare glad for sådan en kommentar 🙂
      Tusind tak for din besked 🙂

      Kh Dianna

Skriv et svar til dorthe Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse