Opskrift på lækker cremet pasta med pandestegt laks, friske tomater, squash, fløde og parmesan.
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
4-500gpasta
500glaksebøffer
350gcherrytomater, halveret
1squash, uden kerner - skåret i mindre stykker
1løg, grofthakket
4fedhvidløg, revet eller presset
1håndfuldfriske basilikumblade
1/2-1frisk chili, fint snittet - evt. uden kerner
2 1/2dlpiskefløde
2dlhvidvin (kan erstattes af bouillon)
80gparmesan, fintrevet
Olie
Salt og peber
Sådan gør du
Fjern evt. ben fra laksebøfferne, og krydr med salt og peber.
Varm en smule olie på en pande, og steg laksebøfferne ved god høj varme i ca. 3 minutter på hver side. Læg dem til side på en tallerken og dæk med folie.Har laksen skind på, så starter jeg med at stege kødsiden. Pres evt. med en pallet på skindsiden imens, så laksestykket mases let mod panden, - så sikrer du en flot "stegeskorpe". Vend derefter stykkerne og lad dem stege 3 minutter på skindside.
Tør panden over med et stykke køkkenrulle, tilsæt lidt olie og steg løg, chili og hvidløg af et par minutter.
Tilsæt tomater, basilikum og squash, og steg med i ca. 10 minutter. Krydr med salt og peber. Gem evt. en lille håndfuld squash og basilikumblade til at vende i retten til sidst, - det giver en flot farve.
Hæld hvidvinen over og kog den ind i små 5-8 minutter.
Tilsæt fløde og parmesan, og lad saucen små simre i 10 min., - kog i mellemtiden pastaen al dente. Gem en smule pastavand.
Smag saucen til med salt og peber, og vend de sidste basilikumbalde og squash i - hvis du gemte lidt fra tidligere.
Vend den drænede pasta i saucen, og juster evt. konsistensen med en smule pastavand.
Del laksen i grove stykker med 2 gafler og vend det forsigtigt i pastaen.
Server med friskkværnet peber på toppen, og evt. ekstra parmesan og frisk basilikum.